EXISTĂ SFINȚI ÎN VIAȚĂ. PĂRINTELE EMILIANOS

Ascultați un liniștitor cuvânt al Părintelui Emilianos Simonopetritul despre sfinții de lângă noi și puterea lui Dumnezeu care lucrează prin ei. EXISTĂ SFINȚI ÎN VIAȚĂ. PĂRINTELE EMILIANOS

Vizionare cu folos! După video, aveți și transcriptul. Nu uitați să activați subtitrarea!

Să învățăm de la sfinții de lângă noi!

Să învățăm și de la Sfinții de acum, adică de la cei care încă sunt în viață. Dumnezeu a binecuvântat țara noastră cu mari sfinți.
Nu este nevoie să mergem în vreun colț al pământului ca să dăm de un om sfânt. A făcut Domnul astfel încât și în zilele noastre să avem atâția sfinți, vii și recent adormiți.
Iată! Sfântul Siluan, în ce perioadă a trăit? Câți ani sunt de atunci? Și a devenit sfânt! Să-l menționăm și pe Sfântul Nectarie! Câți ani sunt? Atâția oameni și-l amintesc!
Amfilohie din Patmos: Sfânt! Nu numai că moaștele sale răspândesc o bună mireasmă, ci fac și minuni. Dar am trăit alături de el și știm că este sfânt. Era deja sfânt! Nu a devenit acum sfânt. Dacă nu ar fi fost sfânt din timpul vieții, nu ar fi fost nici acum.
Astfel, înseamnă că și cei care mâine vor ajunge sfinți, sunt acum sfinți, printre noi.
Tot astfel, să dăm un alt exemplu: Filotei din Paros. Un om sfânt, un uriaș care încălzea și cuprindea miliarde de oameni într-o îmbrățișare.

Știți câți sfinți în viață există?

Câți asceți, săraci, smeriți, cunoscuți, necunoscuți, oameni lucrători ai păcatului care s-au pocăit, oameni care din pruncie au fost sfinți?
Așadar, sfinți în viață există pretutindeni. Poate că nu-i știm, dar dacă avem smerenie, și pe meleagurile noastre, și mai departe,
vom găsi oameni pe care să-i cercetăm, să-i ascultăm, să le cerem povețe, astfel încât să luăm și noi din sfințenia lor.
POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura