Gheron Iosif, cuvânt de încurajare în ispite către maica Vrieni

„Când ai ispite, dă-ți ție însăți curaj, zicând: Pentru ce te întristezi, suflete și de ce te mâhnești? Nu ți s-a făcut niciun rău. A plecat Hristos ca să meargă să-ți aducă un veșmânt și mai frumos.A întârziat puțin, deoarece L-a ținut ocupat părintele Iosif, ca să te smerească puțintel și iarăși îl va lăsa și pe acesta. Și iată-l, va veni ca un micuț în iesle.
Ah, sărmană Vrieni, ai atâția care se roagă și tu te mâhnești? Nu am, Hristoase al meu, tristețe. Și dacă am căzut iarăși mă ridic, chiar dacă se întâmplă de 70 de ori pe zi. Sfinții Tăi au îndurat atâtea, iar mie ce mi s-a întâmplat? Am pe părințelul meu care mă poartă neobosit. Duceți-vă ispitelor la acesta, să vă rânduiască felul, așa cum știe.
Așa zicând, să mângâi sufletul tău și să nu-l mâhnești. Deoarece aceasta este bucuria ispitelor, să vadă că te întristezi și te mâhnești”.
(Preluat din „Cuviosul Iosif Isihastul – Simțirea iubirii dumnezeiești”)
POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura