IPS Serafim de Pireu, izolat de liderii politici, dar și bisericești, la slujba de Bobotează

IPS Serafim de Pireu la slujba de Boboteaza

peiraiassss_533_355
Arhiepiscopul Greciei Ieronim, președintele Greciei Prokopis Pavlopoulos și prim-ministrul Alexis Tsipras au stat departe de portul Pireu astăzi, cu toții încercând să se distanțeze de controversatul Mitropolit de Pireu, Serafim.
Toți cei trei lideri au sărbătorit Epifania (Boboteaza) în alte locații din Atena.

Aceasta a fost pentru prima dată când ERT (postul național de televiziune) nu a difuzat evenimentul în direct, arătând sărbătorirea evenimentului din alte orașe de pe cuprinsul Greciei.
În mod normal sfinţirea apelor avea loc „oficial” în port, acolo unde membrii din marina greacă intrau în apă pentru a recupera crucea. Aceasta este pentru prima dată în istoria recentă când Arhiepiscopul, președintele și prim-ministrul au fost absenţi de la festivitățile din Pireu.
Serafim a fost cap de afiş pe prima pagină a ziarelor internaționale ca urmare a criticilor aduse în timpul dezbaterilor din parlament privind eventuala trecere a legilor care permit uniunile civile pentru cuplurile de același sex. Acesta pretinde că Statele Unite, evreii, Rockefeller, George Soros și alte „forțe oculte” sunt responsabile, încearcând să submineze moștenirea creștin ortodoxă a Greciei.
pozaEl a numit acțiunile guvernului „criminale”, atunci când proiectul de lege a fost adoptat, rostind critici dure împotriva lui Tsipras și a altor politicieni care au votat pentru proiectul de lege, chiar anunțând la 16 decembrie, înainte de vot, că va rupe orice legătură cu politicienii care au votat da.
Potrivit site-urilor de știri din Grecia, era de așteptat ca politicienii să treacă cu vederea cele petrecute şi să participe la evenimentele dedicate Epifaniei oficialii Mitropoliei de Pireu așteptându-i până în ultimele momente păstrând locuri libere pe podium pentru ei. Un fotograf a surprins o imagine cu un coș de plastic cu plăcuţe de nume aruncate care aveau tipărite numele „Președintelui Republicii”, „prim-ministrului”, și al altor oameni politici care nu au participat la ceremonia din Pireu, optând în schimb pentru participarea la ceremonia din Dexameni, în Atena. (sursa traducerii: pappaspost)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

3 thoughts on “IPS Serafim de Pireu, izolat de liderii politici, dar și bisericești, la slujba de Bobotează

  1. Ioan C. says:

    În primul rând, Tsipras este ateu, deci el merge la Biserică doar să obţină suport popular şi viitoare voturi, deci nicidecum că e credincios.
    În al doilea rând, înţeleg că cei acuzaţi în text au fost totuşi la Biserică: „Toți cei trei lideri au sărbătorit Epifania (Boboteaza) în alte locații din Atena.”

    Dacă aruncăm toată vina în „cârca forţelor oculte”, pierdem din vedere responsabilitatea noastră, a fiecăruia dintre noi.
    Că, de exemplu, România e săracă din cauza corupţiei generalizate, dar nu zic că nu or fi şi forţe oculte.

  2. Un om care iubește dreptatea says:

    Da, Tsipras, un fel de Victor Ponta al grecilor, mare săvârșitor de ”minuni”. Trăirăm să vedem și minunea asta, căsătorii între homosexuali într-o țară ortodoxă precum Grecia. Legalizarea sodomiei într-o țară cu mare tradiție ortodoxă.
    Și Victor Viorel Ponta vroise să săvârșească o minune la noi, adică să se construiască o mega moschee la București. Lucrul acesta se săvârșea și cu acordul patriarhului Daniel, bineînțeles. Au trebuit să moară niște oameni arși pentru ca aceste planuri satanice, ce ar fi dus în final la islamizarea României, să fie zădărnicite.
    Și dacă la noi s-a mai protestat împotriva moscheii lui Ponta și a lui Daniel, la greci nu văd nici un protest de stradă împotriva legii lui Tsipras. Doar voci izolate, precum cea a Mitropolitului de Pireu. Restul clerului a tăcut și s-a supus acestei abominații, într-o cârdășie cu clasa politică, o cârdășie pierzătoare de suflete și de țară.
    Marea tragedie pentru țările noastre creștin ortodoxe nu este vreo intervenție din afară, precum mulți susțin, ci este cârdășia criminală, distrugătoare de popor, de țară și de credință, dintre mai marii Bisericii și clasa politică coruptă până în măduva oaselor.
    Nu masoneria, ci nemernicia, hoția și nepăsarea ne pierde pe noi. Forțe satanice, precum diversele masonerii, au existat pe pământ dintotdeauna, nu este nimic nou sub soare. A da vina doar pe ele pentru dezastrul în care se află țările noastre ortodoxe, este dovadă de idioțenie crasă. Nu numai de idioțenie, ci și de batjocură la adresa lui Dumnezeu. Este ca și cum am zice: Doamne noi nu suntem vinovați pentru păcatele și greșelile noastre, dracul este vinovat.
    Partidul genocid PSD, compus din foștii activiști ai partidului comunist, din securiști și urmașii lor, nu este vinovat de distrugerea României, masoneria este vinovată. Nu-i așa?
    În prostia și nemernicia noastră trebui să dăm vina mereu pe altcineva, numai pe noi nu. Acest lucru este o urâciune în fața lui Dumnezeu.
    Să deschidem Sfânta Scriptură și să vedem cum se ruga un om bineplăcut lui Dumnezeu, marele profet Daniel – Dn 9, 4-17. El, profetul Daniel, nu zicea: babilonienii sunt vinovați Doamne pentru robia noastră, ci zicea: rușinea este a noastră, a regilor noștri, a părinților noștri pentru am păcătuit și fărădelegi am săvârșit, de asta s-a abătut blestemul și dezastrul asupra noastră.
    Dar la noi nu, masoneria este vinovată pentru tot dezastrul, noi suntem de un alb imaculat. Este mai ușor așa, să ne amăgim singuri, să ne furăm singuri căciulile, crezând că vom păcăli pe Dumnezeu.
    Cârdășia criminală distrugătoare de neam și de țară dintre mai marii Bisericii Ortodoxe și partidul genocid PSD, cel care a devalizat și a distrus România, ne facem că nu o vedem. Mai mult, la ieșirea cu Sfintele Daruri zicem printre altele și: „pe toți cârmuitorii țării noastre, pe mai marii orașelor și ai satelor să-i pomenească Domnul Dumnezeu întru Împărăția Sa.” Este ca și cum am zice: pe cei mai mari hoți și cei mai mari nemernici din țara acesta să-i pomenească Dumnezeu întru Împărăția Sa. Nu se poate așa ceva, păi de asta nu ne ajută Dumnezeu ca să scăpăm de ei. Măcar să zicem: pe cârmuitorii țării noastre, pe mai marii orașelor și ai satelor, numai pe cei care sunt cinstiți și vrednici, să-i pomenească Domnul Dumnezeu întru Împărăția Sa. Numai așa poate că ne-ar da Dumnezeu conducători cinstiți și vrednici care să făurească un viitor demn pentru un popor creștin și ortodox.
    Dacă nu vom fi smeriți și cinstiți să admitem că din cauza noastră, a păcatelor, năravurilor și greșelilor noastre permite Dumnezeu să ne vină dezastre, nu vom supraviețui ca neam și țară. Numai de nemernici ca Ponta și ca Tsipras vom avea parte și până la urmă țările noastre ortodoxe vor fi duse la pieire. Căci asta înseamnă legalizarea sodomiei – pieire.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura