CUM LUPTĂM CU IDEOLOGIA WOKE? IPS ATHANASIE LIMASSOL

Cum trezim generația „woke”? Cum luptăm cu noile curente anti-hristice ce prind din ce în ce mai mult teren, până și în Statele Ortodoxe? Mitropolitul Athanasie de Limassol ne oferă soluția sa pentru a mai salva ceva. CUM LUPTĂM CU IDEOLOGIA WOKE? IPS ATHANASIE LIMASSOL

„Oamenii vor să vadă ucenici autentici ai lui Hristos”

Ne puteți spune ceva despre legea care a fost aprobată de curând în Grecia, vis-a-vis de căsătoriile persoanelor de același gen? Cum putem preveni o stare de lucruri asemănătoare în România?

O să vină și la voi… Monahii însă trebuie să se roage pentru ierarhia Bisericii, pentru țara lor și pentru lumea întreagă. Ierarhii sunt aceia care sunt îndreptățiți să propovăduiască cuvântul lui Dumnezeu și să răspundă atacurilor care pun în pericol moralitatea omului sau tradiția Bisericii.

Cum trebuie să lupte tinerii și societatea de azi, în general, cu acest duh antihristic?

Noi trebuie să respingem răul prin bine. Hristos spune în Evanghelie: „Eu sunt lumina lumii!”. Iar lumina luminează întunericul. Dacă Îl avem pe Hristos în viața noastră, El Însuși va lumina întreaga lume. Cei care caută lumina, o află. Noi trebuie să căutăm să fim aproape de Hristos. Oamenii vor să vadă ucenici autentici ai lui Hristos. Iar monahii sunt aceștia care au posibilitatea să devină ucenici adevărați. Aceasta este misiunea monahilor, să stea în mănăstirea lor, să se unească cu Hristos și să lumineze întreaga lume.

Soluții în fața sistemului

Este justificată frica de sistem și de societatea pervertită în care ne aflăm?

Mântuitorul ne-a spus să nu ne temem, să credem în Dumnezeul cel în Treime lăudat. Biserica, de-a lungul istoriei a trecut prin foarte multe încercări mari. Și Romania, alături de alte țări au trecut prin comunism, dar Hristos a biruit! Biserica și țara voastră, în general, a traversat o criză dureroasă, dar totuși Dumnezeu nu a lăsat poporul Lui, a fost mereu aproape de oamenii Lui.

În România oamenii s-au obișnuit să fie mințiți cincizeci de ani și acum au ajuns să nu mai aibă încredere în nimic, pun totul la îndoială.

Sigur că da, a fost un adevărat martiriu, pe toate planurile, dar avem și multe avantaje azi. Epoca în care trăim, ne oferă șansa de a călători virtual până la capătul lumii și de asculta sfaturi și cuvinte duhovnicești de la cine vrem. Înainte nu aveau această posibilitate. Noi acum, putem da un telefon și să vorbim cu un sfânt de la mare depărtare.

Care este limita între folos și pagubă duhovnicească, atunci când folosim mijloacele electronice de informare?

În monahism este nevoie de multă atenție. Monahul trebuie să aibă ca și ocupație principală – rugăciunea și citirea scrierilor Sfinților Părinți. Dacă va zăbovi pe internet, o să le piardă pe toate. Dacă are nevoie de ceva informații poate să le caute pe internet, dar cu foarte multă atenție.

(Extras dintr-un interviu realizat de maicile de la mănăstirea Paltin, publicat în Revista Atitudini Nr. 85)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, unde maicile se silesc să le îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura