CUM I S-A ARĂTAT PR. JUSTIN ÎN VIS LUI ALIN

Ascultați mărturia minunată a lui Matean Alin Marius despre cum l-a înștiințat Părintele Justin de internarea în spital și de plecarea sa la Domnul. CUM I S-A ARĂTAT PR. JUSTIN ÎN VIS LUI ALIN

Prevestire minunată

Într-o noapte, nu-mi aduc aminte exact data, știu că era duminica, l-am visat pe Părintele Justin. Se întâmpla parcă în realitate ceea ce eu, de fapt, visam. Părintele se afla într-o mașină de teren, nouă, de culoare neagră. Se afla pe bancheta din spate, iar la volan era un șofer, un mirean. Mașina trecea prin fața blocului părinților mei, unde locuiam cu soția și copiii în acea vreme. Părintele mă binecuvânta, făcând semnul Sf. Cruci, dar mașina nu se oprea, iar eu alergam în urma ei, strigând la Părintele să se oprească că vreau să-l întreb ceva, iar el continua să mă binecuvinteze.

Adeverirea visului

A doua zi, de dimineață i-am povestit soției despre visul avut și despre faptul că m-am trezit imediat după vis, cu o bucurie mare, dar cu supărarea că Părintele nu s-a oprit. Era în jurul orei 1 când m-am trezit. După ce a trecut ziua, nu am mai dat importanță visului. Visul a fost duminică noaptea, iar miercuri am sunat-o pe maica Mercuria de la M-rea Paltin ca să-i spun că vreau să merg la Părintele.

Maica Mercuria a fost puțin cam surprinsă și mi-a spus: „Dar nu știți?! Părintele Justin este în spital la Cluj”. Bineînțeles că nu știam și am cerut detalii. „Duminică nu s-a simțit bine și seara s-a luat hotărârea, iar Părintele în cele din urmă a acceptat să fie dus la Cluj la medic. A plecat de aici pe la 10 seara, cu un fiu duhovnicesc”. „Maică, i-am spus eu, a plecat cu o mașină de teren de culoare neagră?”. „Da, dar de unde știți? Cu domnul – nu-mi aduc aminte numele – este un fiu duhovnicesc! Dar de unde știți?”.

În acea clipă am făcut legătura cu visul meu și am văzut că de fapt nu a fost un vis, ci realitate pură. De la Petru-Vodă până la Bistrița-Năsăud pe la Poiana Teiului sunt exact 185 km. și cel puțin trei ore de mers cu mașina din cauza stării proaste a drumului, iar dacă Părintele a plecat pe la orele 22 de la M-rea Paltin, era absolut firesc ca la ora 1 să treacă prin Bistrița în drumul său spre Cluj.

(Mărturie relatată de Matean Alin Marius în Revista Atitudini Nr. 56)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura