PĂRINTELE DOMETIE SALVEAZĂ MIRACULOS UN BĂRBAT DE LA SINUCIDERE

România are sfinți mari contemporani, pe care ar trebui să îi promovăm cum și se cuvine. Aflați o mare minune a Părintelui Dometie Manolache, duhovnicul de la Râmeț, propus spre canonizare. PĂRINTELE DOMETIE SALVEAZĂ MIRACULOS UN BĂRBAT DE LA SINUCIDERE

AJUTĂROR ÎN DEZNĂDEJDE

În anul 1952, un om de la Buzău, șef de gară sau impiegat de mișcare, a venit la Mănăstirea Ciolanu și a întrebat de Părintele Dometie Manolache. Cum Părintele era plecat la București, a fost întrebat ce dorește. Și atunci omul a spus că, puțin timp mai înainte, se aflase într-o situație disperată. Din cauza unei reclamații fusese dat afară din serviciu, iar copiii săi, exmatriculați din Facultate. Și așa de tare s-a deznădăjduit și s-a tulburat în mintea lui, că își pusese în gând să termine cu viața și chiar se pregătea să plece la gară pentru această faptă disperată.

Dar, tocmai atunci, s-a pomenit în casă la el cu un om mic de statură, cu față călugărească, cu barbă, îmbrăcat cu haine preoțești, care l-a întrebat: „De ce sunteți așa de disperat? De ce sunteți atât de deznădăjduit? Bunul Dumnezeu ne încearcă credința și răbdarea noastră. Nu vă lăsați tulburat!”.

„Intră în casa aceasta și salvează-i pe oameni!”

Și s-a îmbrăcat cu veșminte preoțești și i-a făcut o slujbă în casă. În timpul slujbei, i s-a ridicat o negură de pe inima lui și de pe cei ai casei. „Atât de mult m-am liniștit, încât nu mai aveam nicio grijă”, zicea el.

A treia zi, a fost chemat la serviciu și i s-a mărit și salariul. Iar peste câteva zile, copiii au fost reprimiți la Facultate. Și spunea omul că de la slujba aceea, făcută de Părintele, avea o nespusă bucurie și o luminare, împreună cu familia. De aceea, a venit la mănăstire, ca să aducă mulțumire lui Dumnezeu și să-i mulțumească și Părintelui pentru că au fost scăpați din acea grea primejdie. Ceva mai târziu, într-o anumită împrejurare, Părintele Dometie a spus foarte scurt, cum s-au petrecut cele de mai sus. Trecând prin Buzău, când a fost aproape de casa familiei respective, parcă i-a vorbit o voce: „Intră în casa aceasta și salvează-i pe oameni!”.

(Aflați viața și mai multe mărturii în ultimul număr al Revistei Atitudini)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura