IPS TEOFAN AL MOLDOVEI A OFICIAT MAI MULTE BOTEZURI ÎN AFRICA

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a oficiat mai multe botezuri în Africa, mai exact în Tanzania, zona Kidalami, anunță site-ul doxologia.ro

Ne-am bucurat să vedem râvna și dragostea Înaltpreasfinției Sale pentru aducerea la lumina credinței a poporului african, care tânjește după dragostea lui Dumnezeu. Această dragoste ne povățuiește pe toți la întrajutorarea celor săraci, sărmani și în nevoi. Acei oameni, supuși unor condiții de trai aproape inuman, au nevoie de ajutorul nostru material, dar mai cu seamă de dragostea noastră.

„Părintele Mitropolit Teofan, care a venit pentru prima dată în Kidamali în anul 2010, și cu binecuvântarea căruia facem și noi această lucrare aici, era așteptat de credincioșii și prietenii pe care i-a întâlnit pe aceste meleaguri în ultimele sale vizite.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Agathonic și la cererea celor care au așteptat până acum acest moment, 227 de de credincioși, copii și oameni în vârstă din 12 sate dimprejurul nostru au fost botezați sâmbătă, în cadrul Centrului Misionar din Kidamali.

Ne-am bucurat că printre ei, pe lângă pruncii nou născuți în familiile ortodoxe, s-au botezat și prieteni vechi de-ai noştri din comunitatea de massai de la Ipwasi sau din satele alăturate pe care îi așteptam să primească această mare Taină.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan și delegația din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor au participat la săvârșirea acestor botezuri după rânduială, au participat apoi alături de toți cei prezenți la agapa frățească și s-au bucurat de simplitatea acestor oameni într-un moment atât de important pentru ei și întreaga noastră comunitate.” – se menționează într-un comunicat pe site-ul ajutorpentrutanzania.ro

Vă oferim două clipuri scurte în care îl puteți vedea pe însuși Mitropolitul Moldovei, ajuns în Africa și oficiind botezuri la Ortodoxie în cadrul comunității africane.

Cei care vor să sprijine activitatea Centrului Misionar Ortodox din Kidamali, Tanzania. comunitatea din Tanzania, o pot face aici

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura