IOAN IANOLIDE: M-AM ÎNTÂLNIT CU DUMNEZEU

Un mărturisitor al temnițelor comuniste, ce nădăjduim să fie curând canonizat. Aflați mărturii despre viața sa de sfințenie, de la soția acestuia, Constanța Ianolide. IOAN IANOLIDE: M-AM ÎNTÂLNIT CU DUMNEZEU

Care au fost ultimele lui cuvinte?

De Crăciun a intrat într-o comă şi şi-a revenit şi i-a spus fiicei mele: „De ce nu m-aţi lăsat voi să mor atunci că eram deja trecut dincolo şi m-am întâlnit cu Dumnezeu?”

Ce credeţi că l-a ajutat pe Ioan să reziste în temniţă?

Numai credinţa şi rugăciunea. Practica mereu rugăciunea inimii. Şi pe mine tot asta mă ţine acum. Dar era foarte tainic şi nu vorbea nimic despre asta. Nici măcar nouă, celor apropiaţi, nu ne împărtăşea din trăirile lui.

Credeţi că tinerii de azi ar mai rezista unei suferinţe asemănătoare?

Nu cred. Eu sunt îngrozită când aud câţi tineri se sinucid. Ce ar mai suferi Ionel dacă ar vedea ce e acum în lume!

 Dar să vă spun o întâmplare.

Primisem cărţile Întoarcerea la Hristos şi fiica mea îmi zice: „Mamă, să-i dăm o carte şi lui Carmen”, o bună prietenă de a ei pe care şi Ionel a iubit-o mult. „Bine, sigur, pregătim şi când vine îi dăm o carte”. Au trecut trei săptămâni, a venit cu soţul ei la noi în vizită, am stat la masă şi la un moment dat, se ridică Carmen în picioare şi spune: „L-am simţit pe nenea Ionel lângă mine”. Şi noi atunci ne-am adus aminte că avem să-i dăm o carte. Pentru noi a fost ca o atenţionare ca să nu uităm să-i dăm cartea.

M-am gândit ca, după moartea mea, când se va săpa la mormântul lui Ionel, să las scris să se aducă aici osemintele lui Ioan. Dumnezeu să ne ocrotească spre tot lucrul bun.

(Din discuțiile purtate cu maicile de la mănăstirea Paltin Petru-Vodă. Doamna Constanța se află sub îngrijirea caldă a maicilor ce deservesc căminul pentru bătrâne din incinta mănăstirii)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

1 thoughts on “IOAN IANOLIDE: M-AM ÎNTÂLNIT CU DUMNEZEU

  1. Mihai says:

    Da, de 2 luni Dna Constanta Ianolide este la Man Paltin. Am avut o perioada efervescenta cand am cautat o ruda in viata a Sf Marturisitor Ioan Ianolide si ba am fost refuzat ba am aflat de la o maica a Man Pissiota ca a parasit locul. Imi doream tare mult sa imi lase o amintire pe cartea Intoarcerea la Hristos. Dar Dumnezeu nu a randuit…
    Hristos a Inviat !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura