TABĂRA DE PAȘTI DE LA MĂNĂSTIREA PALTIN

În perioada 2-10 Mai, ASCOR Brașov organizează la mănăstirea Paltin o tabără pentru tineri cu inimi iubitoare de Hristos, prin care să slăvească Patimile, Răstignirea și Învierea Domnului. Anul acesta studenții, adunați din toate colțurile țării, alături de maicile și părinții slujitori de la mănăstirea Paltin vor împărtăși bucuria Învierii lui Hristos împreună cu studenții români din Basarabia mult încercată de azi. Frați ai aceleiași patrie mame, fii ai Aceleași Biserici a lui Hristos, cu inimi de români, vom striga cu toții Hristos a înviat! De aici de pe meleagurile nemțene, din cetatea duhovnicească a Părintelui Arhimandrit Justin Pârvu. TABĂRA DE PAȘTI DE LA MĂNĂSTIREA PALTIN

Acasă la Mănăstirea Paltin

Mănăstirea Paltin a devenit „acasă” pentru sute de studenți în ultimii ani, locul unde se strâng pentru a-și petrece marile sărbători de peste an. Din abisul urban, tinerii își regăsesc pacea sufletească la Mănăstirea Paltin și au șansa de a vedea și de a învăța tradițiile și obiceiurile care se făceau încă din străbuni în familiile de români, pornind încă de la încondeiatul ouălor până la pregătirea portului popular pentru a merge la biserică. Maicile ne includ cu multă dragoste în obștea lor pe parcursul taberelor. Tinerii le oferă ajutorul la grădină, la împodobirea icoanelor cu florile a căror culoare surprinde Simbolul Învierii. Dar și la pregătirea bucatelor specifice Sărbătorii Pascale, zilele de osteneală încheindu-se cu Sfintele Denii din Săptămâna Patimilor.

Asociația noastră organizează cea de-a 12-a ediție a taberei pentru a le oferi șansa tinerilor să lege prietenii autentice, să învețe frumusețea rugăciunii de obște într-o mănăstire. Să se bucure de „micul Rai” pe care Părintele Justin Pârvu l-a clădit prin jertfă, dragoste și multă rugăciune. A declarat Iustin Lungu-Ailenei, președintele ASCOR Brașov, pentru site-ul doxologia.ro.

Pentru înscrieri și alte detalii, accesați acest link: înscrieri

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura