PĂRINTELE JUSTIN: APOFTEGME ȘI SFATURI DE VIAȚĂ

Sfaturi utile și haioase, izvorâte din înțelepciunea plină de umor a marelui Duhovnic. PĂRINTELE JUSTIN: APOFTEGME ȘI SFATURI DE VIAȚĂ

În familie, ca să fie pace, trebuie să fie câte un sacrificat, chiar cu preţul vieţii (sănătăţii) – şi acea persoană este mama.

Căsătoria e şi calcul e şi risc – că apoi rişti să pierzi trenul.
Ce-i drept, un tânăr mai se înfruptă şi el mai de un coniac, ori mai dă cu zarul, mai dă la popice – dar asta nu înseamnă musai că-i om rău. Când vezi că-i depăşit, abia atunci poţi să-i dai calificativul de om rău.

Biserica Ortodoxă a fost şi va rămâne permanent persecutată.Să nu fim robi politicului… Dar cu toţii avem vină, pentru că nu am ştiut să reacţionăm la timp, ne-am mângâiat aşa, compromiţându-ne. Noi ne-am salvat întâi pe noi, apoi Biserica. Aşa e cu mărturisitorii de azi: întâi noi, apoi Biserica.

Aceasta suferinţă (cancerul), pe care v-a dat-o Dumnezeu, s-o uniţi cu suferinţa Domnului şi aşa veţi face comuniunea cu Dumnezeu.

Sfaturi pentru căsătorie

Sfaturi către doi tineri ce urmau să se căsătorească: Ştiţi care e scopul căsătoriei? Să vă sprijiniţi unul pe altul, ca unul prin altul să ajungeţi la mântuire. Să fiţi conştienţi că dacă a păcătuit unul şi celălalt păcătuieşte, suferinţa unui suflet se transmite şi la celălalt. Aşa că este nevoie de multă responsabilitate, să puteţi muri unul pentru celălalt. De asemenea scopul căsătoriei este facerea de prunci – gândiţi-vă dinainte câţi copii vreţi să faceţi şi apoi urmaţi calea înfrânării, căci cu nimic nu o să vă păgubiţi, să nu ajungeţi să vă sinucideţi unul pe altul.

La ora actuală este multă lipsă de jertfă şi multă comoditate. Prăpăditul acesta de român trăieşte în crucificare şi tot nu mai învaţă nimic.
La catolici raiul este gol, pentru că ei au umplut purgatoriul.

(Extras din cartea: Ne vorbește Părintele Justin, vol I)

 

 

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura