PRĂZNUIRE ARHIEREASCĂ A SFINȚILOR DIN AIUD

PRAZNIC LUMINOS LA AIUD

Prăznuire arhierească a sfinților din Aiud. O adevărată priveghere ce a durat aproape 8 ore, s-a înălțat către Cer din Aiudul însângerat cu sângele martirilor și îmbibat de osemintele robilor lui Hristos care nu și-au închinat genunchii ateismului marxist-leninist din România. În prezența a sute de oameni, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, veniți din toate colțurile țării și purtând în inimi aceeași dragoste pentru mucenici. Răspunsurile la strană au fost oferite de către Corala Armonia și Corul mănăstirii Paltin Petru-Vodă.

După citirea Acatistului Mărturisitorilor Români, Înaltpreasfinția sa, vizibil emoționat de pătimirile și prigonirile martirilor din temnițele comuniste, dar și carliste, a declarat: „O zi de mare emoție și de sfințire românească trăim astăzi. Acatistul care s-a citit ne-a umplut de emoție sufletele. Cu adevărat ei au fost ca niște aripi îndreptate către Dumnezeu, care au fost frânte, dar fiind frânte, sufletele lor s-au eliberat și s-au suit la cer. De tortura pe care au suferit-o s-au minunat și au plâns și îngerii, văzând atâta chin”.

Nume ce răsunau a sfințenie

Evenimentul s-a încheiat cu parastasul pentru toți cei ce au murit în temnițele de pe întreg cuprinsul României. Drept prinos de mulțumire pentru jertfa acestor martiri și deținuți politici, Inaltpreasfinția sa a pomenit timp de 2 ore numele tuturor celor înscriși pe plăcile de marmură ce străjuiesc monumentul sfinților din Aiud. Timp în care, s-au intonat cântări psaltice de umilință și imnuri dedicate memoriei martirilor anti-comuniști.

Domnul să primească osteneala și dragostea tuturor celor ce au participat și să avem parte de rugăciunile și binecuvântările martirilor și mărturisitorilor care acum veghează din cer pentru neamul românesc și pentru toți cei ce le cer rugăciunile. Minunile lor s-au vestit în toată lumea prin mulțimea tămăduirilor și grabnicului lor ajutor, care dovedesc îndrăzneala pe care acești sfinți au câștigat-o la Dumnezeu.

 


POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

1 thoughts on “PRĂZNUIRE ARHIEREASCĂ A SFINȚILOR DIN AIUD

  1. Pingback: Numele tuturor martirilor și deținuților politici de la Aiud, pomenite timp de două ore – Rost Online

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura