Domnul îți va da înapoi tot ce ai pierdut. Sf. Teofan Zăvorâtul

Plângem pentru darurile, bogățiile sau pentru cei dragi pe care i-am pierdut? Nu ai pierdut nimic!. Domnul îți va da înapoi tot ce ai pierdut. Ne spune Sf. Teofan Zăvorâtul într-un scurt cuvânt la Duminica Fiului risipitor.

Cuvânt la Duminica Fiului risipitor despre nădejdea fiului risipitor. Domnul îți va da înapoi tot ce ai pierdut. Sf. Teofan Zăvorâtul

Nu întârzia! Domnul e aproape!

Iar Domnul e aproape! El așteaptă numai să spui: „Sculându-mă, voi merge!”. Și mai înainte de a te apropia tu de El, El te va întâmpina și te va cuprinde în brațele părintești ale iubirii Sale. Uită-te câți robi care Îi slujesc locuiesc deja în casa Lui! Și între ei câți nu sunt care au căzut în același chip ca tine! Privește-o pe Magdalena, uite-l și pe Zaheu, uite-o și pe Maria Egipteanca, uite- o și pe Pelaghia și uite-i și pe ceilalți, cărora nici nu este număr. Deci nu te deznădăjdui nici tu. Însă nici nu întârzia! Nu va mai pomeni fărădelegile tale Domnul și, de bucuria întoarcerii tale, care va veseli tot cerul, îți va da înapoi tot ce ai pierdut.

Grăbește-te să te ridici!

Știi și tu toate lucrurile acestea. Ai cunoscut deja dulceața întoarcerii, ușurința ei și roadele ei mângâietoare. Ai avut nefericirea să cazi din nou? Grăbește-te să te fericești cu o nouă ridicare! Oricât ar cădea cineva, Domnul îl primește cu dragoste atunci când se ridică…

Deci trezește aducerea aminte de tine a lui Dumnezeu prin grija ta de a te ridica. Și El va veni, și te va ridica chiar El. Îți va da mâna Sa cea atotputernică și te va scoate din adâncul în care te scufunzi.

Domnul nu doar te așteaptă dar te și caută

Nu amâna prilejul să te folosești de măsura îndelungii răbdări a lui Dumnezeu ce a rămas încă pentru tine. Și întrebuințează toate mijloacele ca să te însuflețești spre osteneala pocăinței. Adună împrejurul inimii tale toate adevărurile care te pot îmboldi la pocăință – și din cer și de pe pământ, și de acum și din viitor – ca să te ridici în cele din urmă până la hotărârea de a spune: Sculându-mă voi merge! Și apoi scoală-te și mergi! Mergi la Părintele ceresc, Care te așteaptă și nu numai că te așteaptă, ci te și caută, și se îngrijește în fel și chip ca să te întorci, arătându-se gata să fie Ajutătorul Tău în această lucrare ostenicioasă și hotărâtoare pentru tine.

Acest lucru să ni-l dorim și noi acum unii altora, fiecare în ce cădere – mai mare sau mai mică – s-ar afla; să ni-l dorim unii altora și să ne îndemnăm unii pe alții ca să ne întoarcem la Tatăl, nu câte unul, ci toți deodată, și să devenim una cu El și cu toată casa Lui și cu toată împărăția celor care sunt mântuiți, fericiți, și vor rămâne fericiți în veci. Amin.

(Extras din Sf. Teofan Zăvorâtul, „Predici la Triod”, Editura Sophia)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura