DAN RADOVICI: COPIII ȘI EDUCAȚIA NEO-MARXISTĂ

Cum să mă mai uit eu în ochii acestor copii pe care îi lăsăm pradă acestui perfid curent neo-marxisto-globalist? Trebuie să ne luptăm cu acest balaur al zilelor noastre căruia occidentalii îi ridică statui-ideologiei criminale a lui Marx.

Timpul Postului și al Canonului cel Mare ne oferă prilejul unei introspecții mai adânci: Pe mâna cui lăsăm educația copiilor noștri? Dan Radovici: Copiii și educația neo-marxistă

Puterea credinței

În toate pildele evanghelice, Domnul Hristos adresează celor vindecați remarca: ”Credința ta te-a ridicat !”
Și pe mine m-a ridicat, cu toate că, într-o vreme de grea cumpănă, nu-mi mai acordam nicio șansă! Te va ridica, cu siguranță, și pe tine! Doar să-L contactezi, dar fă-o, din toată durerea inimii tale! Poate părea un atribut banal, dar este, totuși, cel care împarte și care va împărți lumea în două!
Susțin cu aceeași tărie prioritatea de a ne ocupa, cu o mai mare atenție, de educația și de sufletul tinerilor noștri! Nu avem voie să abdicăm de la acest imperativ. Sunt mugurii noștri ce stau să îmbobocească din trunchiul acestui arbore al neamului!

Copiii și educația neo-marxistă din școli

Cum să mă mai uit eu în ochii acestor copii pe care îi lăsăm pradă acestui perfid curent neo-marxisto-globalist? Trebuie să ne luptăm cu acest balaur al zilelor noastre căruia occidentalii îi ridică statui-ideologiei criminale a lui Marx.
Putem lua ca pe un bun exemplu procedura prin care cei de la administrația publică, atunci când plantează noii pomișori, le leagă proptele ca aceștia să crească drept. Dacă îi vom lăsa în voia sorții, vor crește la întâmplare și nici la abricht nu-i vom mai îndrepta. Toate neamurile de pe fața acestui pământ se preocupă de soarta copiilor lor! Noi de ce să abdicăm de la această datorie? Astăzi le putem suda o proptea. Mâine, alta, până ce se vor întări sufletește.

Post, Canonul cel Mare, Introspecția

Această perioadă a postului ar fi cea mai nimerită pentru o școală a vieții! Nu oare din mâncarea cea nechibzuită a căzut și Adam și din ascultător s-a transformat în neascultător? Spală-mă, Doamne, albește-mă, căci eu sunt acela care îi întrec pe toți în rele și în neascultare.

Acest Canon Cel Mare este o stare de introspecție, de monolog, un exercițiu al propriei conștiințe. Pomenesc și acum de acea formulă testament lăsată de Părintele Justin pe picioarele baldachinului său: Pocăință, Rugăciune, Ascultare de Legea divină și Unitate, ca deziderat.
Biserica refuză să ridice de jos această mănușe-provocare a curentului neo-marxist, pentru o cât mai evidentă corectitudine politică. Istoricii sunt lași și au abandonat lupta pentru restabilirea adevărului. Considerați că avem noi voie să băgăm capul între umeri? În niciun caz! Curiozitățile și tentațiile nesăbuite pot mutila suflete și frânge destine! E un mare păcat să confunzi și să interpretezi total pe dos bogata tentație a tinereții dar și darul libertății, dacă nu ești dotat cu un discernământ funcțional și echilibrat. Alții ca să prevină situații de pericol lipesc afișe mari și la vedere: Danger zone! Noi… tăcem vinovat!

Complacerea în starea de acceptare pasivă a răului

De cele mai multe ori prețul plătit pentru aceste aventuri poate fi: one way ticket! Acea cărare a sufletelor pierdute, din basmele noastre, acea Vale a Plângerii, o vedem defilând prin fața noastră plină de acest tineret neglijat, abandonat, lipsit de o afecțiune părintească. Cum vor fi acei români care își pot pune capul liniștit pe pernă?
Se poate să nu fiți de acord cu aceste constatări, însă statisticile ne adeveresc că ne complacem în această stare de acceptare pasivă a acestei realități negative. Nu o generăm noi, însă îi întreținem funcționarea păguboasă prin starea noastră de ignoranță. Asta și vor de la noi dușmanii!

Avem de purtat un război mai întâi pe câmpul de bătălie al inimilor noastre de unde trebuiesc înfrânți toți acești dușmani. Ei răpesc sufletele tinerilor de sub ochiul nostru cel neatent și îi duc în robie, tot așa cum, pe vremuri, turcii ne furau odraslele. Să schimb un rău cu altul la fel mare, sau … poate, cu unul mai mic? Decât să fac un schimb între două rele, nu ar fi mai bine să fiu pe deplin lămurit asupra eficienței trăite în acest timp prezent?

Să nu pierdem timpul!

Părintele Stăniloae definea timpul ca fiind acel interval între chemarea lui Dumnezeu și răspunsul omului la această chemare! Deci pe cine ar trebui să pun în loc ca să fiu sigur că am procedat corect? Dumnezeu este Persoană, cu care este mai mult decât recomandat să stam de vorbă! Maica Domnului adesea este mâhnită fiindcă oamenii aflați în greutăți și în pericole, nu îi cer ajutorul! ”Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi! (Mt. 11:28)
Contează enorm ca, la vârsta maturității, conștiința să nu te acuze de păcatele nesăbuite ale tinereții. Trecutul, orice ai face, nu-l mai poți schimba! Spunea părintele Justin că, atât cât a durat căderea, tot atât va dura și ridicarea. Poți în schimb interveni cu succes asupra prezentului și, implicit, și asupra viitorului, ca acel tâlhar de pe cruce, care și- a câștigat raiul, nu pentru vreo faptă bună ci pentru o secunda de totală pocăință.
Înțelept spunea părintele Arsenie Papacioc: „Dacă tinerețea ar ști și bătrânețea ar putea…”

Cum trezim tinerii din manipulare?

Ce au vrut mereu dușmanii? Să creeze haos, confuzie în capul tinerilor, ca totul să meargă de-a valma, pe repede-nainte, spre prăpastie. Aceste oferte otrăvite ca Neversea, ca Untold, fac ravagii printre tinerii noștri! „Ești fraier, tataie”: Asta e acum la modă! Așa îi pierdem din mâini! Acest concept numit ”democratic”, caracterizat de păguboase libertăți garantate prin lege, sunt de fapt o suită de noi normative, viclean concepute, adică, de trape deschise, în care cei mai mulți tineri cad, din sațiul de nestăvilit al curiozității dar, își mai fac și abonamente.

Iar, la final, regizorul acestor platouri de distracție va spune: Uită-te bine la cine ai semnat condica toată tinerețea! Pe care ștat de plată speri să figurezi în evidențe? Presiunile adoptării unor anomalii de legi sunt făcute de acele căzături de ”demnitari” vicioși, infiltrați, care vor intenționat confuzie. Adică, să legifereze falsa egalitate dintre bine și rău, căci,nu?, aceasta este definiția cea mai simplă a păcatului!
Oare ce șanse sunt ca, prin elaborarea unei contraoferte serios elaborată să ajungem iarăși la inima copiilor noștri agresați și să-i câștigăm de partea noastră?

Fapte mai mult decât cuvinte

Spunea undeva părintele Arsenie Boca: „Cuvântul nu va ajunge niciodată, de la gură până la ureche, neînsoțit de faptă!” Dar, care faptă? Cred că se referea doar la acele fapte ce sunt pornite într-adevăr dintr-o inimă de părinte responsabil care se roagă cu durere pentru îndreptarea și recuperarea copilului! Care au fost de-a lungul istoriei entitățile care au rezistat intemperiilor? Cetățile, cele zdravăn zidite, strajnic păzite și întărite! Aceasta ar putea fi o soluție de actualitate ce poate fi aplicată și astăzi cu succes! Să stăm cu frică și să luăm aminte la aceste argumente :
”Lumina nu va sta sub obroc. O cetate așezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă. Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor”. Sau: „Voi sunteți sarea pământului!”(Mt. 5:13-16).
Trebuie să mărturisim adevărul! Este o poruncă în datoria fiecărei generații.
Există o platformă pe care m-aș bucura să o vizitați și să onorați invitația prin a vă înscrie și a vă spune părerile. Vă garantez că veți primi răspuns: familiesilibertate.ro

 

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

1 thoughts on “DAN RADOVICI: COPIII ȘI EDUCAȚIA NEO-MARXISTĂ

  1. Mihai Floarea says:

    Soluția pedagogică de redresare a învățămîntului am argumentat-o într-un articol publicat în limbaromana.org
    Educatorii responsabili ar trebui să mediteze grabnic la orientarea Școlii spre programe de studiu teantropice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura