Apelul Înaltpreasfințitului Teofan pentru apărarea familiei binecuvântate de Dumnezeu

„Mamă, tată și copil, cuvinte sfinte”, ne amintește Înaltpreasfințitul Părinte Teofan în mesajul său către popor. Dacă marile popoare din jurul nostru au renunțat la legea lui Dumnezeu, urmând fărădelegea, România încă luptă pentru normalitate, pentru familia creștină. Dacă Grecia, leagănul ortodoxiei de secole, a legiferat căsătoriile persoanelor de același sex, promovând păcatele împotriva firii, România încă mai rezistă prin păstori vrednici și un popor ce încă nu a uitat de Dumnezeu și bunul simț „de-acasă”. România însă, trebuie să reziste și să lupte pentru principiile ei creștine!

Ascultați un cuvânt cu putere multă, un îndemn la normalitate. Apelul Înaltpreasfințitului Teofan pentru apărarea familiei binecuvântate de Dumnezeu.

După video aveți și transcriptul.

 

Îndemnul Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

În toată clipa, în tot ceasul, în toată ziua și în tot anul suntem chemați să gândim la Dumnezeu și la realitatea cea mai apropiată, cea mai sfântă și cea mai curată: familia din care facem parte.
În mod special în luna martie este chemare mai insistentă, ca aceste realități sfinte să fie așezate, trăite și mărturisite cât mai adânc în ființa noastră. Mamă, tată și copil, cuvinte sfinte. Soț, soție și pruncii lor, realități binecuvântate de Dumnezeu. Zămislire, naștere, educație, fundament pentru viață, pentru neam și pentru lume. Botez, Mirungere, Sfânta Împărtășanie, lucruri care aduc sens, lumină și direcție în viață.

Realitatea vieții

Aceasta este realitatea vieții. Aceasta este viața cea adevărată. Acesta este primul gând pe care Dumnezeu l-a dat omenirii: „Creșteți și vă înmulțiți!” (Facerea 1, 28) și stăpâniți pământul. Aici găsim cuvântul Domnului: „Va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi amândoi un trup” (Facerea 2, 24; Efeseni 5, 31), vor fi amândoi un suflet. Unul constituie capul, cealaltă constituie inima și împreună cu pruncii pe care Dumnezeu i-a binecuvântat în familia respectivă, arată platforma pe care se zidește existența umană cea reală.

Tatăl, mama și pruncii lor, această triadă binecuvântată merită toată lupta. Ea este provocarea din zilele noastre. Ea este și dorul celui care gândește pentru sine, gândește pentru altul și are gândul la Dumnezeu.

Adresăm rugăminte tuturor fiilor arhiepiscopiei Iașilor, tuturor fiilor și fiicelor din Mitropolia Moldovei și Bucovinei să aibă în tainița sufletului lor această realitate binecuvântată. Să lupte pentru ea, s-o trăiască în adâncime, s-o mărturisească celor din jur pentru că într-o lume lipsită de sens și de direcție clară, credința în Dumnezeu și familia dau acest sens al vieții, iar limpezimea direcției în viață este o realitate de necontestat. Să ne binecuvinteze Dumnezeu cu puterea Sa pentru a duce această luptă, pentru a răspunde corespunzător acestei provocări, pentru a primi putere în determinarea noastră, a Bisericii, pentru a înțelege că fără de familia formată din soț, soție și pruncii lor suntem în cele din urmă nimic.
Să ne aibă Dumnezeu în mila Sa!

Sursa: Doxologia

 

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura