Părintele Justin se arată în vis unei femei, spunându-i să meargă la biserică

O MINUNE RECENTĂ CU PĂRINTELE JUSTIN. „CERT ESTE CĂ PĂRINTELE A DEVENIT OCROTITORUL EI”

Aflați o mărturie despre o minune recentă a Părintelui Justin, relatată în ultimul Număr al Revistei Atitudini, Nr. 83:

NEGRIJA DE DUMNEZEU

Vreau să vă mărturisesc o întâmplare legată de Părintele Justin (anul 2023).

Eu lucrez în domeniul tehnologiei, suntem destul de apropiaţi de biserică sufleteşte, dar nu e nici pe departe locul pe care-l frecventam des sau care ne consumă timp notabil în viaţa de zi cu zi (aceasta o zic cu oarecare durere).

Menţionez că ocazional, mai frecventam mănăstiri de prin ţară în scopul de a ne reculege, iar Petru-Vodă este una dintre locaţiile preferate, deşi e la 4-5h de condus faţă de localitatea noastră.

Fiind conştient de relaţia deficitară vizavi de Biserică și Hristos, încercăm duminica să mai mergem la slujbe, dar nu e un obicei şi o facem cu mare greutate de fiecare dată.

Într-o sâmbătă, am decis hotărât să-mi anunţ soţia că trebuie să mergem, pentru că nu se mai poate să stăm în aşa nepăsare, mereu.

Venind ziua de duminică, ca de obicei nu ne puteam trezi, iar eu am zis: „Hai să mergem la biserică!”, iar soţia, care nu e o persoană matinală, nu mi-a dat prea mare importanţă. Eu am aţipit apoi circa 15-30 minute şi m-am trezit că soţia s-a ridicat brusc din pat şi a început să se îmbrace.

I S-A ARĂTAT PĂRINTELE JUSTIN

Cu suspiciune că are alte planuri, o întreb: „Ce faci?”. „Mă îmbrac să mergem”. „Păi, cum aşa, dintr-o dată?”. Pauză… În fine, ajungem la biserică, normal, fără alte discuţii pe drum.

La câteva zile, îmi zice: „Gata, ştiu cine-a fost părintele, l-am văzut la tine, în poze. E părintele acesta”.

Eu am mai multe icoane şi fotografii cu mai mulţi sfinţi canonizaţi sau necanonizați. Eu, nedumerit, îi zic că e Părintele Justin Pârvu, la care ea începe să-mi mărturisească: „Când m-am ridicat din pat, după ce mi-ai zis să mergem la biserică, a fost pentru că am văzut în vis un părinte îmbrăcat în straie preoţeşti, care mi-a zis să mă duc la biserică”. Era Părintele Justin Pârvu.

Menţionez că ea nu-l cunoştea deloc până după vis când a început să se uite ce sfinţi am eu în biroul meu. De aici încolo, povestea e lungă şi nu pot să mai dau detalii foarte exacte. Cert este că Părintele a devenit ocrotitorul ei.

Poate merită să mai menţionez faptul că viaţa ei s-a îmbunătăţit duhovniceşte, întrucât astăzi, fiind ziua ei, şi-a dorit să o petreacă în biserică pentru prima dată. Noi nu comunicăm foarte des, pe tema asta. E o chestiune destul de privată, cum ne rugăm, cum ne raportăm la sfinţi, dar după experiența aceasta cu Părintele Justin, cu siguranţă, ea a avut o întoarcere de 180 grade.

(Horaţiu C.) 

 

 

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura