PĂRINTELE JUSTIN PÂRVU: „AU VENIT VREMURILE CÂND NU MAI AVEM COMANDANT”

„VREI SĂ TE MÂNTUIEȘTI? TREBUIE SĂ TRECI BARAJUL DE ARTILERIE”

De aceea, meritul Ortodoxiei noastre este cu atât mai puternic, cu cât o să știm să ne descurcăm în vremurile acestea. Acum se pune problema mântuirii, nu în masă, se pune problema mântuirii individuale. Vrei să te mântuiești? Trebuie să treci barajul de artilerie, cum e în război. Acolo, nu ai comandant de grupă, nici de pluton, nici de companie. Ești singur cu arma ta și te strecori printre proiectilele care cad în dreapta și în stânga. Iar tu trebuie să pătrunzi prin acest zid de foc. Așa se strecoară și creștinul la ora aceasta. Vrei să te mântuiești? Trebuie să-ți iei viața în mâini, de unul singur.

Au venit vremurile când nu mai avem comandant. Și atunci trebuie să rezistăm, să ne rugăm, să ne lumineze harul Domnului și, privind în urma cortegiului de martiri și mucenici, punem și noi aici, o mică jertfă la viitorul nostru istoric. Astăzi, dacă aștepți sfaturi sau metode, e greu, nu ieși la liman… Trebuie să te lași în voia lui Dumnezeu, să te lepezi de toate și să te strecori cum poți.

PREGĂTIREA DUHOVNICEASCĂ INDIVIDUALĂ PENTRU VREMURI DE RESTRIȘTE

Nu mai vorbim de alte lucruri care se strecoară în viața creștină. Dar Dumnezeu i-a dat creștinului bunul simț ortodox. Bunul creștin are o răbdare a lui.

De aceea, se face apel la îndemânarea și pregătirea de sine ca fiecare să se poată ridica. Înainte, se ridicau în viața creștină niște bătrâni și niște tineri mai cu râvnă pentru Hristos, se izolau în cele ale ascetismului și ale vieții aspre. La fel este și în zilele noastre când îți iei viața de unul singur ca să te pregătești să fii câtuși de puțin în numele Domnului.

(Continuarea aflați în ultimul Număr al Revistei ATITUDINI, Nr. 83)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura