Sf. Spiridon – ocrotitorul Azilului din Mănăstirea Paltin. Imagini și cuvânt al Pr. Justin

Mănăstirea Paltin adăpostește un cămin pentru bătrâne, ctitorit de Părintele Justin Pârvu, cu hramul Sf. Spiridon. Atât bătrâne, precum și persoane cu handicap, sunt îngrijite de către maicile din mănăstire în duh de dragoste, rugăciune și jertfă creștină.

În azilul mănăstirii Paltin, bucuria țâșnește din rugăciune, din meditarea la viața cea veșnică, din citirea Sfinților Părinți, precum și din multe alte activități sociale, pe care maicile le desfășoară împreună cu „bunicuțele”. Mai mult decât orice, un bătrân are nevoie de dragoste, comunicare și un cuvânt bun.

„Este importantă această lucrare şi pentru faptul că aici vor zăcea oameni îndureraţi cu suferinţe care aşteaptă de la frăţiile voastre milă. Unui bolnav să-i aducem orice, bunătăţi care să-l satisfacă, tratament şi medicamente. Dar acest tratament dacă nu este completat cu picătura de inimă, este zadarnic. Un bolnav nu se îngrijeşte dup[ un program rece. Un bolnav se îngrijeşte din inimă, dintr-o inimă apropiată de a lui. Vedeţi şi copiii aceştia care sunt pe aici, pe la noi, cât de mult doresc să vadă bucurie, să vadă faţă senină şi dragoste şi apropiere de ei. Poate că acasă la ei ar fi avut lucruri mai mult sau mai puţin hrănitoare, dar ei au nevoie de durerea şi de compasiunea noastră faţă de ei”, spunea Părintele Justin Pârvu.

Mulțumim Cristinei Nichituș Roncea pentru o mare parte din fotografii!

Cei care doresc să sprijine azilul de bătrâne al mănăstirii Paltin o pot face în conturile de pe site sau aici: donatii

 

 

 

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura