Sf. Daniil Sandu Tudor: Cum a luminat și încălzit celula temniței cu rugăciunea Doamne Iisuse

Firea vulcanică și jertfitoare a Ieroschim. Daniil Sandu Tudor

Părintele Ieroschimonah Daniil Sandu Tudor a fost un suflet ales, ce a făcut parte din organizaţia Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim. Fiind un promotor al tuturor activităţilor duhovniceşti din organizaţie împreună cu ceilalţi părinţi, a fost şi el închis.

Părintele Daniil aborda ortodoxia într-un mod, cumva mai brutal. Aceasta era firea lui. Spuneau cei care l-au cunoscut la Aiud că nu rezista nimeni în faţa dânsului, în faţa Sfinţiei Sale, fie el romano-catolic, fie el greco-catolic, fie el baptist, reformat sau orice altă religie.

Pentru că prin darul Maicii Domnului, cunoscându-L pe Dumnezeu în Sfântul Munte, a avut o atitudine foarte proptă şi benefică nu numai pentru sufletul sfinţiei sale ci şi pentru cei care l-au cunoscut, şi anume faptul că s-a luptat să recupereze tot timpul care a crezut că l-a pierdut înainte de a-L cunoaşte pe Dumnezeu.

Înainte de a cunoaşte Biserica, el deţinea o avere foarte mare de la tatăl lui şi la vremea respectivă avea avion personal. Nu era un om ca oricare altul şi se ştie că a fost căsătorit de trei ori. Iată încă un exemplu de mărturisire care se leagă de viaţa noastră de zi cu zi.

La – 30 grade în celula albă din Aiud

Sfinţia sa a fost închis în celula numită „alba” sau frigider împreună cu un medic, un foarte bun prieten de-al sfinţiei sale. Părintele Daniil nu înceta niciodată să se roage cu rugăciunea Doamne Iisuse Hristoase. Şi acelaşi lucru l-a învăţat şi pe acest medic, îndemnându-l, sfătuindu-l şi ajutându-l să treacă prin ispitele diavolului care-i întâmpinau când spuneau această rugăciune.

Şi iată că Mântuitorul a hotărât pentru ei acest moment de răscruce în care trebuiau să dea dovadă de maximă credinţă şi de maximă jertfelnicie pentru Hristos. Au fost aduşi de către trei gardieni şi aruncaţi în celulă. Cum v-am spus, în celulă erau peste tot fecale şi urină.

Minunea rugăciunii

Părintele Daniil s-a aruncat imediat întins pe burtă în semnul sfintei cruci şi i-a spus: „Doctore, pune-te pe mine.” Doctorul s-a aşezat cu spatele pe spatele lui şi după ce a făcut asta i-a spus: „Nu mai spui nimic altceva decât atât: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul.”

În timpul în care a început părintele Daniil rugăciunea, spune medicul, a intrat o lumină orbitor de strălucitoare în toată celula şi medicul a pierdut noţiunea timpului. Părintele Daniil ştia acest lucru. Au rezistat 8 zile la -30C, fără apă, fără mâncare, fără somn, fără nimic de îmbrăcat. Din punct de vedere fizic, biologic, medical sau cum vreţi să o luaţi este imposibil. Dar iată că folosind rugăciunea este posibil.

(Transcrisă din relatările Părintelui Gavriil Varvaruc, stareț al mănăstirii Sf. Cruce, din Aiud)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura