Post și rugăciune pentru pace în Țara Sfântă. Apel al Patriarhiei Ierusalimului

Patriarhia Ierusalimului face un Apel la post și rugăciune, pentru ziua de marți, 17 octombrie.

În contextul tensiunilor dintre Israel și Fâșia Gaza, soldate cu moartea a sute de cetățeni nevinovați, Patriarhia Ierusalimului cheamă întreaga creștinătate la rugăciune și post pentru pace și pentru deblocarea cetățenilor din Fâșia Gaza, care de câteva zile nu mai au acces la apă potabilă, electricitate. „Întreaga populație a Fâșiei Gaza este privată de electricitate, apă, carburanți, alimente și medicamente” – se menționează în comunicat.

Conform datelor ONU, 423.000 de persoane au fost deja strămutate din cauza distrugerii locuințelor lor. „Mulți civili din Gaza ne-au spus că nu există modalități realiste de evacuare în siguranță în nicio direcție”, se arată în declarație, care mai solicită și Israelului și comunității internaționale să permită furnizarea de ajutoare umanitare în Gaza.

Astfel, ziua de Marți, 17 octombrie se dorește a fi o zi internațională de post și rugăciune pentru oprirea războiului din Țara Sfântă.

Sursa: aici

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura