O biserică ortodoxă din Fâșia Gaza a fost bombardată. Reacția Patriarhiei Ierusalimului

Patriarhia Ierusalimului condamnă vehement atacul israelit asupra cetățenilor nevinovați din Fâșia Gaza, în urma căruia a fost bombardată și o biserică ortodoxă, biserica Sf. Porfirie.

Patriarhia subliniază că luarea ca țintă a bisericilor și a instituțiilor lor, precum și a adăposturilor pe care le oferă pentru a proteja cetățenii nevinovați, în special copii și femei care și-au pierdut casele din cauza raidurilor aeriene israeliene asupra zonelor rezidențiale în ultimele treisprezece zile, constituie o crimă de război care nu poate fi ignorată.

Patriarhia subliniază că nu va renunța la datoria sa religioasă și umanitară, înrădăcinată în valorile sale creștine, de a oferi tot ceea ce este necesar în vremuri de război și pace deopotrivă, după cum se arată în comunicatul Patriarhiei Ierusalimului.

Din păcate nu există nicio informație cu privire la starea celor peste 500 de oameni care se aflau la biserica și mănăstirea respectivă, a Sf. Porfirie, bombardată de evrei.

Bombele au lovit cele două săli ale bisericii în care se aflau refugiații, inclusiv copii și sugari, dormind. În prezent, supraviețuitorii caută în dărâmături alte victime, relatează mai multe surse.

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura