MINUNE LA COSTIȘA. Maica Domnului de la Neamț aduce ploaia după procesiune

Mare bucurie în comuna Costișa din Județul Neamț, unde nu mai plouase de trei luni!

Sătenii erau amărâți pentru că toate culturile și osteneala de tot anul a mâinilor lor risca să fie compromisă, datorită secetei cumplite. Faptul că în zonele învecinate tot mai plouase câte ceva, i-a determinat pe oameni să își pună problema dacă nu cumva din pricina păcatelor lor, Domnul îi pedepsește cu această secetă. Cu gând de pocăință, s-au dus îngrijorați la preotul Bisericii Costișa 2, parohia Înălțarea Domnului, să îi ajute să aducă o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, singura care ar putea să-L milostivească pe Domnul pentru iertare și buna-rodire a pământului însetat, căci: „Toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit de sus este, pogorându-se de la Părintele luminilor”(Iac. 1:17).

După demersurile necesare, Părintele Paroh reușește să aducă de la mănăstirea Neamț icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, cea cu trei mâini (Trihirussa). Sătenii au primit-o cu flori și bucurie pe Maica Domnului, căreia i-au închinat laude, acatiste și au citit Psaltirea Maicii Domnului în fața icoanei, timp de 3 zile.

După ce au stropit cu apă sfințită culturile, în procesiune cu icoana Maicii Domnului, credincioșii erau încredințați că Preasfânta Născătoare de Dumnezeu va săvârși minunea în bunătatea ei, care nu ne lasă niciodată când alergăm la al ei ajutor. Și, într-adevăr, în timp ce icoana se înapoia acasă, la mănăstirea Neamț, deja la Costișa ploaia curgea în șiroaie binecuvântate și liniștit uda pământul cel însetat.

Sătenii au mulțumit lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru această minune și grabnic ajutor, ce ne învață pe noi, toți, că se dobândește prin pocăință și rugăciune. Și au mai învățat ceva: Ca niciodată să nu ne punem nădejdea în știință sau în noi înșine, mai mult decât în Dumnezeu.

Mulțumim familiei Todică pentru relatare și bucuria împărtășită.

Domnul să le dăruiască rod bogat și binecuvântat!

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura