Sfântul Pahomie de la Pocrov: sfântul din curtea noastră care face minuni mari

ARĂTARE MINUNATĂ A SF. PAHOMIE

Când s-au descoperit sfintele moaște, o doamnă din Ploiești care nu știa de Sf. Pahomie, a visat o biserică mare, frumoasă, luminoasă în care oamenii stăteau ca să se închine la moaștele unui sfânt. Și cineva a întrebat-o dacă dorește să-l cinstească pe Sf. Pahomie. Ea a zis: „da” și când a ajuns în dreptul raclei, a văzut un Sfânt Pahomie luminos. Nu i-a distins bine chipul, dar el i-a spus niște lucruri foarte personale legate de familia sa și i-a dat și un răspuns la frământările ei. Apoi, s-a trezit și a sunat pe un părinte monah și a întrebat dacă Sf. Pahomie acesta este la noi în țară. Și acel părinte i-a zis că de curând s-au descoperit moaștele unui sfânt Pahomie la Pocrov. Dimineață, s-a urcat cu soțul ei în mașină și au venit aici. S-au închinat la Sf. Pahomie, ne-au povestit ce li s-a întâmplat și erau foarte bucuroși.

SF. PAHOMIE TĂMĂDUIEȘTE COLOANA UNUI PREOT

O altă minune s-a întâmplat anul trecut cu preotul R.S. care a pășit cu greu cele câteva trepte ale bisericuței schitului Pocrov, pentru că abia își mai putea mișca piciorul în urma unei injecții care îi afectase un nerv de la coloană. Urma să se programeze la operație, dar a ajuns și la Pocrov cu gândul că va găsi mângâiere și ajutor. Apropiindu-se de racla Sfântului Pahomie, a atins-o și cu mila Domnului când a ieșit din biserică, a observat că mergea ca și când ar fi fost sănătos. A venit apoi să mulțumească Sfântului și să dea mărturie. Slavă lui Dumnezeu Cel minunat întru sfinții Săi!

DEPISTEAZĂ CANCERUL UNEI FEMEI

O altă minune i s-a întâmplat unei doamne care avea o stare anxioasă. Nu știa ce se petrece cu ea. Când a venit la Pocrov și s-a închinat la Sf. Pahomie, un gând i-a spus să meargă să-și facă analize. Și într-adevăr avea un început de cancer pe care a reușit să-l gestioneze, să-l trateze din timp și acum este bine. De fiecare dată, vine să se închine cu bucurie la Sf. Pahomie.

(Mai multe mărturii în Revista Atitudini Nr. 80)

 

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura