Sf. Isaac Sirul: Cuvinte de mângâiere pentru cei întristați

„Nu-i lovi pe cei care au trebuință de mângâierea ta, rugăciunea ta și de cuvintele tale dulci, ca să nu piară si să se ceară de la tine sufletul lor, ci imită-i pe doctorii care vindecă suferințele mai fierbinți cu leacuri mai reci, iar pe cele mai reci, cu leacuri calde.

Când îl întâlnești pe aproapele tău, silește-te să-l cinstești mai presus de măsura lui. Sărută-i mâinile și picioarele și ține-le adesea cu multă cinste… și laudă-l și pentru cele pe care nu le are. Iar după ce se va despărți de tine, vorbește despre el numai de bine, ba încă și ceva de cinste.

Deoarece cu acestea și cu cele de acest fel îl atragi de partea binelui și-l silești să se rușineze din pricina vorbirii tale bune cu care i-ai grăit, și vei sădi în el sămânța virtuții.

Iar dintr-un astfel de obicei cu care te deprinzi pe tine însuți, se întipărește în tine o trăsătură bună și dobândești multă smerenie în tine însuți și fără osteneală le vei izbuti pe cele mari.

Și, nu numai atât, ci și dacă cineva are unele scăderi, fiind cinstit cu dărnicie de tine, primește tămăduirea de la tine, rușinându-se de cinstirea pe care a primit-o de la tine.”

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura