Parohia Sf. Mina din Udine (Italia) a fost devastată în urma furtunii cu grindină și au nevoie de ajutorul nostru!

Parohia „Sfinților Mina și Efrem cel nou” din Udine, unde se află o vrednică comunitate românească, a fost devastată de grindina ce a făcut ravagii în multe localități din Italia. Atât acoperișul bisericii, cât și grădina, solariile, din ale căror roade se îndestula întreaga comunitate, au fost distruse în mare parte.

Rugăm cititorii noștri să contribuie după putere, la rezidirea acoperișului și gospodăriei distruse, ca semn al dragostei creștine, dar și al solidarității cu frații noștri români din diaspora.

Beneficiar: Chiesa Ortodossa del Friuli
IBAN: IT68O0306909606100000176956
BIC/SIWFT: BCITITMMXXX
Banca: INTESA SANPAOLO S.P.A.
Adresa bancii: PIAZZA PAOLO FERRARI, 10 MILANO 20121
Filiala: 09606

Părintele paroh Petru Filipescu, un bun și devotat ucenic al Părintelui Justin Pârvu, a făcut următoarele precizări și apel:

ÎMPREUNĂ ÎNVINGEM ISPITELE!

«Credincios este Dumnezeu, care nu vă va lăsa să fiţi încercaţi peste ceea ce puteţi, ci va aduce odată cu încercarea şi sfârşitul ei, ca să puteţi răbda.»
(I Cor. 10, 13)

Am lăsat să se aștearnă un pic liniștea de după furtună ca, adunați în sine după osteneală și supărare, să putem aduna rodul înțelepciunii din cele ce ni s-au întâmplat. Cuvintele de mai jos nu sunt o simplă predică, ci un apel la înțelepciune și solidaritate, în vreme de nevoie.
Acum, Arca noastră, Biserica vie, din care fiecare faceți parte, are nevoie de ajutorul vostru!
În fiecare duminică trăim bucuria de a ne împărtăși reușitele. Acum, este momentul să ne dovedim puterea de a reclădi ”podul de piatră” care s-a sfărâmat. Cântecelul din copilărie continua: ”Vom face altul și mai frumos!” Împreună!
Acum, ca Părinte mi-e greu să găsesc cuvintele potrivite, dar mă ajută Sfântul Ioan Gură de Aur a cărui Sfântă Liturghie o săvârșim de atâtea ori, care spune:
«Veți întreba: „Cum de a îngăduit Domnul aşa ceva?”
Ca să pună pe capul celui drept mai multe cununi şi ca să-l pedepsească mai mult pe diavol. Mare lucru este să faci milostenie şi să te nevoieşti pentru dobândirea virtuţilor atunci când toate îţi merg bine. Dar mult mai mare este să lupţi cu bărbăţie şi fără să te abaţi de la drumul tău atunci când te afli în mijlocul necazurilor.»
Noi semănăm, dar Domnul face roditoare sămânța.
Noi ne ostenim, dar Domnul împlinește strădania noastră.
Care este rostul celor întâmplate în parohia noastră, unde natura dezlănțuită a distrus tot ceea ce noi construiserăm? E o taină. Să ne raportăm însă la cuvintele Sfintelor Scripturi care ne vin în ajutor:
Iată ce aflăm din Vechiul Testament:
Fiule! Când vrei să te apropii să slujeşti Domnului Dumnezeu, găteşte-ţi sufletul tău spre ispită. (Înţelepciunea lui Isus Sirah 2,1).
Și din Epistolele apostolice:

“Noi fericim pe cei ce au răbdat: aţi auzit de răbdarea lui Iov şi aţi văzut sfârşitul hărăzit lui de Domnul; că mult-milostiv este Domnul şi îndurător.” (Iacov 5,11).

“Întru aceasta vă bucuraţi, măcar că acum ar trebui să fiţi trişti, încercaţi fiind (acum) de multe feluri de ispite pentru puţină vreme, pentru ca credinţa voastră încercată, mult mai de preţ decât aurul cel pieritor, dar lămurit prin foc, să fie găsită spre laudă şi spre slavă şi spre cinste, la arătarea lui Iisus Hristos.”(I Petru 1,6-7).
Vedeți voi, dragi credincioși, citim aceste cuvinte sfinte și ne bucurăm de binecuvântare în vremuri pașnice și fără ispitiri. Dar puterea credinței se încearcă în fapte, tocmai atunci când suntem loviți de necazuri, cum suntem noi acum.
Acum este încercată credința noastră!
Acum vom dovedi câtă solidaritate există în biserica noastră și cum ne susținem noi unii pe alții.
Tot Sf. Ioan Gură de Aur ne arată calea:
„Te-a întristat diavolul prin paguba pe care ţi-a pricinuit-o? Întristează-l şi tu, bucurându-L pe Dumnezeu. Cel mai bine este să nu te întristezi deloc. În felul acesta, îl răneşti pe diavol. Iar el, văzând că îl dispreţuieşti, împreună cu vicleniile sale, va fugi ruşinat.”

Dragi credincioși, acum este nevoie de voi, să vă încercați credința prin milostenie și prin unire!
Cum toate se întâmplă cu îngăduința lui Dumnezeu, haideți să trecem cu bine împreună acest test de maturitate creștină al comunității noastre!
Sprijiniți-ne să reclădim ceea ce forțele sălbatice ale naturii ne-au distrus!

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, unde maicile se silesc să le îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura