Părintele Justin Pârvu: Despre dragostea creștinului

Ei, bine, aceasta este viața noastră creștină: suferința, greul și aplanarea durerilor. El pleacă, în sfârșit și se duce în lumea lui mai departe. Iată, prin urmare, ceea ce se întâmplă în viața socială, care devine o negrijă totală a celor mari, care au destinul să conducă popoarele și merg mai departe în negrija lor, fără să cunoască și nevoile celor de jos. Pentru că aceasta este viața noastră creștină: a iubi pe aproapele, a iubi pe Dumnezeu, a lucra în viața celui de alături, în nevoința lui. A simți durerea aproapelui, a simți bucuria lui, înseamnă a fi puțin creștin. Cum spune și Simeon Mehedinți că: „Atât trăiește omul, cât cunoaște Sfânta Evanghelie”. Prin urmare, viața noastră este redată în aspectul acesta de ajutorare, într-o reciprocitate, prin viața socială, precum se unesc doi tineri și vin în fața Sfântului Altar. Este vorba despre o permanentă strânsă legătură în viața noastră socială și o colaborare permanentă.

(Fragment din Revista Atitudini Nr. 79)

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura