Cugetări în Marțea Patimilor

Astăzi, Denia din Marțea cea Mare ne aduce înainte pregătirea sufletelor noastre spre a-L urma pe Domnul prin Cruce, până la Înviere, prin milostenie, înmulțirea talanților și curăția fecioarelor celor înțelepte. Așadar, fără a lucra virtuțile, nu putem fi capabili să Îl urmăm pe Domnul până la capăt.

Denia ne pune înainte și faptele celor lucrători ai răutății:

„Sfat al fărădelegii asupra Ta, Mântuitorule, adunând din pizmă cu viclenie preoţii
şi cărturarii, au îndemnat pe Iuda la vânzare. Pentru aceasta ieşind fără de ruşine, a
grăit asupra Ta mulţimii celei fără de lege, zicând: Ce-mi veţi da mie şi eu voi da pe El
în mâinile voastre? Mânuiește sufletele noastre, Doamne, de osânda acestuia.”

Prin urmare, fiecare din noi poate cădea din Harul lui Dumnezeu, dacă nu își întreține focul credinței prin gânduri frumoase, inimi curate, fapte de milostenie și alte virtuți prin care ne înmulțim talanții sufletului nostru.

Lucrând mereu fapta cea bună, nu vom avea timp să săvârșim răul. Umplând mintea cu gânduri frumoase, gândurile rele nu vor mai încăpea în ea.

Pomenind neîncetat pe Domnul prin rugăciunea lui Iisus: Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă! – mintea se întărește având paznici de neînvins, de care gândurile răutății se vor zdrobi, ca valurile de stânci. Privegherea minții întru rugăciunea lui Iisus va lumina și inima care să vadă pe Domnul.

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura