IEROM. EFTIMIE MITRA: IDENTITATEA DE GEN ȘI PROPAGANDA ACESTEI IDEOLOGII ÎN POLITICĂ ȘI ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA

„MANUALUL DE EGALITATE DE GEN ȘI ÎNDOCTRINAREA LGBT LA ELEVII CLASELOR V-XII”

Acest manual promovează noțiuni ale ideologiei de gen, copiilor din școlile preuniversitare. Este destinat cadrelor didactice. A fost trimis la Inspectoratele Școlare Județene (în format PDF sau tipărit) fără a trece prin cercetarea Ministerului Educației, care evită să discute despre acest subiect. Este susținut de ONG-uri progresiste neomarxiste finanțate din străinătate. Pe lângă acest manual apare în dezbatere parlamentară „cota de gen” care asigură minorităților sexuale (de gen) locuri eligibile în funcțiile de conducere ala Statului și în administrațiile locale. Toate acestea sub pretextul „diversității”, al luptei împotriva „discriminării” și al protecției sociale.

NOȚIUNI INTRODUCTIVE

În august 2022, a apărut în România, la editura „Fractalia”, un manual de egalitate de gen. După cum îi spune și numele, respectivul manual este parte a ideologiei de gen promovată în România de ONG-urile progresiste. A fost trimis la inspectoratele școlare, fără să fi trecut prin procedura de evaluare și aprobare a manualelor și auxiliarelor didactice, deci fără acordul oficial al Ministerului Educației. Cu toate acestea, Ministerul nu a avut nicio reacție de împotrivire, ba, chiar mai mult, și-a exprimat poziția într-un mod cât se poate de ambiguu, spunând că nu toate manualele din școli au nevoie de avizul instituției guvernamentale care este responsabilă cu educația și învățământul din România, referindu-se în mod special la acest manual.

Autoarele manualului sunt: Alexandra Columban, Irina Ilisei, Dana Marțiș, Laura Grunberg, Georgiana Lincan și Andreea Voina. Cele șase autoare sunt implicate de mult timp în propaganda pro-LGBT din România, în acțiuni și activități care promovează feminismul și identitatea de gen, făcând parte din ONG-uri cu un puternic capital financiar, susținute atât material cât și logistic din străinătate.

Manualul face parte din proiectul EGALIS: „Egalitate de gen prin schimbare și educație”. După cum se observă în țările unde această ideologie a pătruns, sub pretextul luptei „împotriva discriminării” și în numele „diversității” sau al protecției sociale, apar tot mai multe victime în rândul tinerilor care devin pacienții clinicilor specializate în tratamente hormonale și operații de schimbare a sexului. S-a creat o adevărată industrie cu astfel de clinici, iar majoritatea acestor tineri sfârșesc în centre de psihiatrie sau își iau singuri viața. În mare parte, sunt tineri depersonalizați din cauza consumului de droguri și a diferitelor ideologii noi, care, astfel, își caută o identitate sexuală (de gen), alta decât cea pe care o au.

 „MESELE ROTUNDE”

Pentru ca un manual să poată intra în circuitul de învățământ, este necesară o dezbatere mai amplă asupra subiectului/conținutului. Astfel, autoarele au inițiat așa-zise „mese rotunde” cu prilejul cărora să se discute despre conținutul manualului, necesitatea acestuia, dar și despre modul de aplicare în școli. După cum se menționează în cuprins, manualul este destinat cadrelor didactice care trebuie să aplice informația la clasele V-XII.

Prima „masă rotundă” a avut loc la Cluj, în data de 29 noiembrie 2022. Au participat specialiști și profesori care au răspuns invitației publice a organizatorilor. Autoarele manualului și-au prezentat lucrarea, punând accent pe egalitatea dintre bărbat și femeie, evitând să amintească despre aspectele propagandei LGBT și ale ideologiei de gen, iar la final a urmat partea de discuții. Conform principiilor ideii de „masă rotundă”, ar fi trebuit să fi avut loc o discuție de la egal la egal între toți participanții. La rubrica de discuții au existat persoane prezente care au adus în discuție fragmentele din manual care fac referire la propaganda LGBT. În acest context, autoarele au încheiat „masa rotundă”, spunând că se grăbesc și nu mai pot să stea. Astfel, au reușit doar câteva persoane să pună întrebări, la care au primit răspunsuri neclare.

A doua „masă rotundă” a avut loc la București, la data de 6 decembrie 2022. La acest eveniment, nu au fost lăsate să intre persoanele care, în trecut, au avut obiecții referitoare la conținutul manualului. Invitații au fost selectați de către organizatori, iar la intrare au fost câțiva bodyguarzi care făceau selecția în funcție de invitațiile oferite de autoarele manualului. Astfel, la așa-zisa „masă rotundă” de la București au participat doar persoane care au fost de acord cu propaganda LGBT și ideologia de gen promovată prin acest manual. Cei care au avut obiecții au stat la ușă, fiind opriți la intrare de către oamenii de pază.

 DIN CONȚINUTUL MANUALULUI

Vom prezenta în cele ce urmează câteva aspecte legate de cuprinsul manualului. La pagina 57 a manualului, găsim definiția genului și a sexului biologic. Se observă că genul diferă de sexul biologic, care este de două feluri: feminin și masculin. Conform definiției din manual, genul este „totalitatea caracteristicilor sociale și culturale”. Până în prezent, ideologia de gen a inventat 114 genuri, iar numărul e în creștere. Astfel, la definiția genului din acest manual se precizează că: „Unele comunități umane recunosc cultural un al treilea gen, iar altele chiar mai multe, cum sunt «muxes» în Mexic sau «hirja» în India și Nepal, iar unele țări recunosc juridic un al treilea gen…”. În încheierea definiției genului, se menționează: „Dacă sexul este înnăscut, genul este atribuit social și cultural, acesta se construiește în timp, în funcție de normele și cutumele societății, astfel că putem vorbi de fluiditatea genului în timp și spațiu”. Dintre aceste genuri, amintim câteva mai cunoscute: transgender, transsexual, homosexual, bisexual, agender, diferite genuri fluide etc. Manualul își propune ca toate aceste genuri să fie acceptate de tânăra generație și puse la egalitate, ca și cum ar fi ceva firesc.

În ansamblul său, tot manualul este creat pentru a induce copiilor din clasele V-XII o mentalitate nouă de gândire, prin care să se accepte ideologia de gen ca fiind firească, iar cei care se împotrivesc sunt considerați „homofobi”.

La paginile 119-124 din manual, există un așa-zis „Glosar” în care este prezentată ideologia LGBT, ca un lucru firesc. Printre cuvintele noi pe care trebuie să le cunoască tinerii în școli sunt: sex, gen, rol de gen, feminism, egalitate de gen, expert de gen, stereotip, discriminare, instigare, infracțiune, ură, ideologie de gen, violență, LGBTQIA+, homofobie, transfobie etc. Toate aceste cuvinte sunt prezentate în perspectiva ideologiei LGBTQIA+, catalogând orice este contrar ideologiei, ca fiind neadecvat.

La finalul manualului (pag. 195-197) se fac aplicații practice cu copiii pe grupe. La aceste exerciții se prezintă obsesiv firescul relațiilor amoroase dintre tineri, heterosexuali, homosexuali și bisexuali, ca și cum  ar fi la fel de firești.

Astfel, la grupa 3, se prezintă foarte firesc că o fată are o iubită și este geloasă pe o altă fată, căci cele două au ieșit în oraș împreună: „Laura s-a certat cu iubita ei pentru că aceasta a ieșit în oraș cu o altă fată”. La grupa 6, copiii trebuie să joace și rolul unui băiat gelos care se teme că iubitul l-ar putea înșela: „Cristi îi interzice iubitului lui să iasă în oraș cu prietenii lui sau să meargă la petreceri fără el”. În cadrul acelorași aplicații, se induce opinia că religia creștină este practicată de fanatici care exagerează mereu în raport cu semenii lor.

Astfel, la grupa 2, în cadrul exercițiilor practice se relatează: „Sabina îl amenință pe iubitul ei, Alin, că va fi pedepsit de Dumnezeu dacă nu merge la biserică”, iar în același context, la grupa 3 zice: „Mara îi aruncă iubitului său mâncarea ce conține carne, ouă, lactate, în timpul Postului Paștelui și încearcă să îl oblige să respecte aceleași reguli bisericești pe care le respectă ea”.

 REACȚII ȘI OPINII

Peste 100 de ONG-uri din România au realizat pericolul acestui manual și au transmis sesizări Ministerului Educației și Inspectoratelor Școlare Județene. Alianța Părinților și alte ONG-uri din România au formulat mai multe astfel de sesizări în care menționau că manualul a fost trimis Inspectoratelor Școlare Județene și Caselor Corpului Didactic fără a avea avizul scris al Ministerului Educației. Astfel, cu acordul tacit al Ministerului Educației, manualul este promovat și de către unii inspectori școlari, cum este cazul profesoarei Daniela Ceredeev de la ISJ Suceava. Deși au trecut câteva luni de când cele peste 100 ONG-uri au făcut sesizarea la Minister, până în prezent nu s-a primit niciun răspuns.

Ministerul Educației refuză să răspundă solicitărilor, ceea ce stârnește tot mai multe nemulțumiri din partea mai multor părinți din România. Este clar că lansarea manualului reprezintă o tentativă de îndoctrinare a elevilor cu ideologia de gen, conform căreia „genul” nu este sinonim cu „sexul biologic”, iar omul s-ar naște ca ființă neutră care, pe parcursul vieții, poate să își aleagă și să își schimbe genul după cum dorește. Ținând seama de aceste aspecte, este de înțeles de ce tot mai mulți părinți își manifestă nemulțumirea și indignarea față de apariția manualului, dar și față de reacția Ministerului Educației.

DEZBATERE ÎN PARLAMENT – COTA DE GEN

Identitatea de gen a fost discutată și în Parlamentul României. În data de 19 decembrie, Camerele reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au fost puse în fața faptului împlinit. Trebuiau să voteze o Declarație Parlamentară care să susțină identitatea de gen în România. Inițiatorul declarației a fost Alina Gorghiu (PNL) care, în calitate de Președinte al Senatului, a introdus pe ordinea de zi declarația, fără ca membrii Parlamentului să aibă timp să o studieze, în prealabil. De asemenea, declarația supusă la vot nu a trecut nici prin comisiile de specialitate, așa cum ar fi procedura corectă.

Inițial, se dădea impresia că se va vota egalitatea dintre bărbat și femeie, ceea ce nu era cazul, căci acest aspect este reglementat deja prin articolul 14 din Constituția României. În realitate, sub paravanul egalității dintre bărbat și femeie, se încerca introducerea vicleană a unei Declarații Parlamentare care să susțină identitarea și egalitatea de gen, nicidecum egalitatea dintre sexe.

De ce această luptă în Parlament pentru o „Declarație comună” a celor două Camere parlamentare? O astfel de declarație nu are valoare de lege, dar poate să deschidă discuții pentru noi legi legate de acest subiect. Practic, se pregătește terenul pentru alte legi care se vor introduce. Parlamentul nu va mai putea spune că nu vor intra în discuție legi despre identitatea de gen, din moment ce a făcut o declarație comună în acest sens.

În cele din urmă, după ce unii parlamentari (din diferite partide) au luat atitudine și au avut reacții de nemulțumire față de felul în care se încerca votarea respectivei declarații, au avut loc schimburi de replici între susținătorii declarației și cei care se împotriveau. Era clar, sa dictat de la UE ca această declarație să fie votată cu orice preț. Opozanții ideologiei de gen au vrut să părăsească sala și, astfel, nu s-ar fi întrunit numărul necesar de votanți.

Alina Gorghiu i-a chemat pe colegii ei la negocieri. S-au schimbat câteva aspecte, iar în loc de egalitate de gen a rămas expresia „egalitate de șanse”. O expresie interpretabilă, ținând seama de contextul creat. Tot în „Declarație” există și expresia „cotă de gen”. Aceasta reprezintă un număr de locuri rezervate în Parlament, în administrațiile locale etc., pentru persoanele din categoria minorităților de gen. De exemplu, va fi o cotă parte (un procent) pe listele de candidați, pe locuri eligibile, rezervate minorităților de gen (ex: transgender, transsexuali, homosexuali, lesbiene etc…), așa încât aceste minorități de gen vor avea mereu acces în administrațiile publice sau Parlament, chiar dacă nu sunt alese de populație.

Cota de gen este întâlnită în unele țări occidentale și în universități. Minoritățile sexuale nu mai dau examen pentru admiterea în aceste școli, având locuri rezervate. Pe lângă faptul că nu se pune accent pe competențe, ci pe ideologiile de gen, există și un alt pericol care deja a fost întâlnit în multe țări care au adoptat cota de gen: prozelitismul. Astfel, cei care nu reușesc pe baza competențelor, dar doresc să aibă acces în anumite structuri politice sau de învățământ, se declară adepți ai ideologiei de gen sau membri ai unor comunități LGBTQ pentru a beneficia de locuri asigurate.

CONCLUZII

Pericolul acestui manual și al ideologiei din spatele său este evident. Părinții vor avea o luptă grea în ce privește educația copiilor. Dacă, pe lângă influența negativă asupra minții copilului, venită prin anturajele alunecoase și unele rețele de comunicare, mai intervine și școala, îndoctrinând copiii cu astfel de ideologii, singurul loc care să contrabalanseze în direcția unei educații sănătoase, mai rămâne familia.

Părinții copiilor trebuie să lupte pentru educația copiilor lor și să ceară scoaterea  manualului din școli. Acolo unde se vor preda astfel de ideologii, să îndrepte copiii spre alte școli. Copiilor trebuie să li se explice pericolul și ce consecințe are această ideologie asupra viitorului lor, astfel încât să discearnă singuri între bine și rău, atunci când vor fi puși în fața unor situații de acest tip.

Cu detalii despre acest subiect, vom reveni.

(Material preluat din Revista ATITUDINI NR. 78)

 

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

1 thoughts on “IEROM. EFTIMIE MITRA: IDENTITATEA DE GEN ȘI PROPAGANDA ACESTEI IDEOLOGII ÎN POLITICĂ ȘI ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA

  1. Pingback: CONFLICT ÎNTRE BISERICA RUSĂ ȘI ROMÂNĂ ÎN BASARABIA - ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura