Adormirea Maicii Domnului la Ierusalim


Situl Patriarhiei Ierusalimului ne bucură cu imagini impresionante din cadrul

PROCESIUNII CU ICOANA ADORMIRII MAICII DOMNULUI LA GHETSIMANI

Dis de dimineață, la 5.00 (ora de vară) în data de 12/25, August, 2022, s-a ținut slujba procesiunii a icoanei sfinte cu Adormirea Maicii Domnului, fiind urmată de slujba Privegheriii, care a fost oficiată de responsabilul în ceremonii al Patriarhiei (Ierusalimului), Arhim. Bartolomeu. Icoana se păstrează în Metocul Ghetsimani, vis-a-vis de Biserica Învierii.

Procesiunea a pornit de la Metocul Ghetsimani, a continuat prin Via Dolorosa și după aceea au urmat stații pentru rugăciune la: Mănăstirea rusească a Sf. Alexandru Nevsky; la Pretoriu; la mormântul Sfinților Strămoși Ioachim și Ana și la Primul Sfânt Mucenic Ștefan.

Egumenul metocului din Ghetsimani, ÎPS Ioachim de Helenopolis, a purtat sfânta icoană pe pieptul său, fiind înconjurat de arhiepiscopi și preoți ai Patriarhiei si ai altor Biserici. În același timp, procesiunea a fost urmată de călugărițe și pelerini, pe ambele părți ale drumului, cântând troparele Adormirii.

Poposită în curtea Bisericii Adormirii , icoana a fost depusă în mijlocul Bisericii, printre treptele cu lumânari aprinse, unde s-a adus mulțumire (ectenie) după care a fost amplasată la sud-vest de mormântul Năsătoarei de Dumnezeu, pentru a rămâne la inchinare până la data de 4 septembrie (calendarul nou).

A urmat Sf. Liturghie, unde au luat parte mii de credincioși, sub oblăduirea ÎPS

Ioachim de Helenopolis și con-slujirea altor ieromonahi din parohii.

După Sf. Liturghie, Egumenul a oferit o agapă frățească.

 

 


Post a Comment

(required. But it will not be published)