SFINȚIREA MONUMENTULUI FUNERAR LA MORMÂNTUL BĂDIEI TACHE RODAS DIN AIUD

a murit tache rodas

badia tacheSâmbătă, 10 iulie, la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” din Aiud, se va sfinți monumentul funerar de la mormântul Bădiei Tache Rodas, ostașul nebiruit al lui Hristos din temnițele comuniste.

Constantin (Tache) Rodas a trecut la Domnul în 21 noiembrie 2020, la vârsta de 96 de ani, după un lung periplu martiric prin temnițele comuniste, hărțuit de Securitate până în ultima clipă a vieții sale.

Dorind să fie cât mai aproape și cu trupul de camarazii săi de suferință, căzuți la datorie pentru onoarea de a fi creștini și totodată români, Bădia a cerut să fie înmormântat și să își petreacă ultimele clipe pământești la mănăstirea de pe Râpa Robilor din Aiud, unde osemintele martirilor din temnița Aiudului sunt cinstite după cuviință.

„Vă iubesc pe toți. Eu am un defect: dacă îmi ceri ceva și nu găsesc, nu mă las până nu găsesc. Acest act de bucurie nu se egalează cu nimic.Vă mulțumesc pentru toate câte ați făcut pentru mine. O să plătesc la toți care m-au ajutat, prin fapte” – sunt printre ultimele cuvinte rostite de Bădia.

Veșnică să-i fie pomenirea iar noi să îl bucurăm cu prezența pe rugătorul nostru către Mântuitorul, Constantin Rodas!

Sf. Liturghie va începe în jur de ora 9.30, urmând apoi parastasul și sfințirea monumentului.

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura