Starețul și isihastul Efrem din Arizona, lucrătorul Rugăciunii inimii, a trecut la Mirele inimii Sale, Domnul Iisus Hristos!


Astăzi dimineață, în jurul orei 7.00, după o boală anevoioasă și tăinuită, a trecut la Domnul mult iubitul stareț Efrem din Arizona, ucenic direct al marelui isihast Gheron Iosif. Pe lângă faptul că a moștenit darul rugăciunii de la Părintele său Gheron Iosif, Starețul Efrem a lucrat concomitent și virtuțile vieții filantropice misionare, întemeind în America peste 20 de schituri și mănăstiri, creând un adevărat curent mistic isihast și profund misionar creștin-ortodox. Astfel că Domnul a rodit parcă și mai mult în ucenic decât în povățuitorul Său, îmbrăcându-l pe acesta în multe alte daruri dumnezeiești: rugăciunea, arta cuvântului, fiind un predicator iscusit, prin care convertea cu undița harului multe suflete rătăcite, arta povățuirii, fiind îndrumător duhovnicesc al multor ucenici din toate lumea și multe daruri duhovnicești de care se fac părtași cuvioșii Părinți.

Iată că în anul în care Gheron Iosif este propus pentru canonizare, ucenicul iubit al acestuia, Staretul Efrem, părăsește această viață pământească la vârsta de 92 de ani, mergând alături de Starețul său sfânt, la Părintele Luminilor, în împărăția Celui Nepătruns!

Veșnică să-i fie pomenirea și să avem parte de rugăciunile marelui misionar isihast, Gheronda Efrem!


 • Posted by ciprian p. On 8 decembrie 2019

  …astăzi dimineată ora 7:00 , ora României? In Arizona ce oră era? 22 /23 seara?

 • Posted by Alexandru On 8 decembrie 2019

  Dumnezeu Sa-l Odihneasca in locașurile Vesniciei Sale !

 • Posted by Vasile On 9 decembrie 2019

  Dumnezeu sa-l ierte! Am avut privilegiul sa ma binecuvinteze anul trecut in vara!
  Un adevarat sfint in viata, minastirea ctitorita de el , Sf Antonie cel Mare din Arizona , este o minune in desert!
  Metgeti sa o vizitati daca aveti ocazia.

 • Posted by Pr. Daniel On 11 decembrie 2019

  Pomenește, Doamne, și rânduiește în corturile drepților pe robul Tău și, pentru smeritele rugăciuni ale Sfinției Sale, miluiește-ne pe noi. Amin!

 • Posted by Roxana On 17 decembrie 2019

  Dumnezeu sa l odihneasca!

  Ma iertati, Stiti cumva de ce nu mai merge radio paltin? 🙁 imi placea foarte mult sa ascult slujbele. Poate stiti ceva. Urmaresc de cateva luni bune poate si revine. 🙁

Post a Comment

(required. But it will not be published)