REFERENDUMUL – UN BOICOT DE LA BRUXELLES; de Monahia Fotini


EDITORIAL REVISTA ATITUDINI NR. 57

Credința nu se votează, dar se mărturisește

Cu o zi înainte de Referendum, nevoită să rezolv niște probleme prin sat, întâlnesc o bătrânică, ce cu greu se străduia să își scoată recolta din grădină. Împreună cu cei de față, ne-am gândit să-i dăm o mână de ajutor și, din vorbă-n vorbă, o întrebăm dacă merge la vot, la Referendum. Spre surprinderea noastră, bătrâna nu știa de niciun vot, cât despre Referendum – nici nu auzise, că doar nu avem democrația Elveției, care a obișnuit cetățeanul cu ideea de referendum, Elveția fiind țara în care aproape lunar se desfășoară Referendumuri. Oricum ar fi fost, bătrâna nu voia să voteze, sătulă fiind de politicianismul de azi. După ce i-am explicat că nu este un vot politic, acea bătrână, prin răspunsul ei, ne-a revelat de fapt răspunsul la absenteismul la vot, cel puțin al celor din Biserică și din mediul rural. Femeia, în simplitatea ei, ne răspunde mirată: „Da’ ce, mamă? Am ajuns să ne votăm credința? Credința nu se votează, credința o ai în suflet!”.

M-a îndurerat răspunsul ei, chiar dacă denotă multă neștiință, totuși acest răspuns ascunde totodată multă durere și adevăr: credința și politica nu au nimic în comun în România. Pentru omul cinstit, Politica de azi este întruchiparea minciunii și întinării, ce nu poate adăposti curăția credinței, neprihănirea Bisericii, conform vechiului proverb românesc: „Orice lucru amestecat cu rahat pute a rahat”. O putem acuza pe această femeie, și cu siguranță pe mulți alții aflați în situația ei, de rea credință, pentru că nu a votat? Să ne gândim de câte ori nu le-au fost amăgite așteptările acestor oameni? De câte ori nu le-a fost călcat în picioare dreptul cetățenesc de vot? Când au avut vreodată încredere românii în politicienii care, iată, au organizat acest Referendum? Oamenii știau una și bună: la vot îi cheamă Politica iar nu Biserica! Așadar, acest eșec nu este al Bisericii, conform manipulărilor mass-mediei anticreștine, nu este un eșec al credinței creștine, pe care românii și-o declară cu onoare, în marea lor majoritate. Este un eșec al Politicii, care și-a pierdut cetățenii. Ceea ce înseamnă că Politica a reușit, în ultimii ani de democrație, să scoată în afara ei credința și, implicit, Biserica.

De fapt, nu este nicio noutate. Statul a scos afară din cetate Biserica, cu câteva decenii în urmă, și în perioada comunismului. Statul a închis Biserica în temniță, prin milioanele de mărturisitori ai credinței și iubitori de neam, ce nu și-au închinat genunchii materialismului marxist ce începuse să stăpânească Europa. Cei mai buni fii ai României, apărători ai valorilor creștine și democratice, au fost uciși și izolați în pușcării, pentru că au avut curajul să creadă și să mărturisească libertatea credinței și a neamului lor. Fiii marxiștilor de ieri, neo-marxiștii de azi, sunt cei care și astăzi, într-o perioadă așa-zis democratică, asupresc și defaimă Biserica lui Hristos, nu prin metoda agresiv represivă din comunism, ci prin liberalism și consumerism, prin idolatrizarea materiei. Comunismul o fi căzut el cumva, dar materialismul dialectic trăiește și ia amploare făcând abuz de principiile democrației, până la inversarea valorilor, perturbând scara axiologică a unui Stat, în care firescul nu mai este normal, nebunia devine înțelepciune iar normalitatea o atitudine învechită, retrogradă. Iată de ce apărarea normalității devine iminentă, o prioritate. Dar omul simplu, de la țară, nu va înțelege niciodată de ce este nevoie să își apere, să își voteze firea lucrurilor. Adică de ce să spui bărbatului femei, iar mărului pară? Ar fi absurd.

Chiar dacă nu despre credință a fost vorba la acest Referendum, și mulți au căzut în această capcană a celor două confuzii și extreme: referendumul este ori politic (așadar nu votez), ori religios (iar credința nu se votează), îi răspund totuși acestei bătrâne și celor ce au crezut ca ea. Într-adevăr credința nu ar trebui să se voteze, credința se trăiește, dar se și mărturisește, iar uneori mărturisirea poate lua și forma unui vot. Să facem un recurs la memorie și să ne aducem aminte cum Domnul nostru Iisus Hristos, autoritatea duhovnicească absolută, a fost condamnat la moarte, prin răstignire, tot printr-un fel de referendum, prin exercitarea voinței poporului care striga: Răstignește-L! Glasul celor care și-au omorât propriul Dumnezeu a fost mai puternic decât al ucenicilor Lui. Poporul nu întotdeauna are dreptate, așa cum în mod ipocrit afirma unul dintre politicienii de azi. Poporul este cel care L-a răstignit și pe Hristos! Iată cum printr-un vot, adică printr-un glas, putem să-L apărăm sau să ne lepădăm de Hristos. Cu siguranță evreii care au strigat Răstignirea lui Hristos, nu erau conștienți că Îl răstignesc pe Dumnezeu, cu siguranță erau și ei, la rândul lor, manipulați, ca și cei de azi, care nu realizează că Îl răstignesc încă o dată pe Hristos prin acceptarea tacită a fărădelegilor sodomite. „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri”(Mt. 10:32-33).

 

Din punct de vedere politic însă Biserica se poate să fi fost atrasă într-o capcană

Din punct de vedere politic însă Biserica se poate să fi fost atrasă într-o capcană. De ce? Cu trei ani în urmă, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe, Coaliția pentru Familie a reușit să strângă cele 3 milioane de semnături pentru modificarea Constituției, privind redefinirea căsătoriei, prin Referendum. În tot acest timp niciun partid politic nu a părut să fie interesat în mod concret să susțină desfășurarea referendumului. Deodată, când nimeni nu se mai aștepta și proiectul probabil fusese dat uitării, parlamentul votează în majoritate covârșitoare aprobarea Referendumului, într-un timp extrem de scurt, ce nu i-a permis Bisericii și Coaliției să facă informarea corectă a populației. Dar nici măcar în acest timp scurt de două-trei săptămâni Biserica nu a fost lăsată să își desfășoare o minimă campanie de informare. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat public că intră în atribuția Guvernului să informeze cetățenii, mai ales că întrebarea legală de pe buletinele de vot era una neclară, obscură pentru mulți. Această informare PSD-ul nu a mai făcut-o, dar nici altora nu le-a permis. Pentru că preoții au fost intimidați sistematic și chiar sancționați de către Poliție pentru că au îndrăznit să facă informare. Ca la noi la nimeni! Păi, cine avea, fraților, dreptul să facă informarea? Nimeni! Pentru că așa li se poruncise de către Înalta Poartă democratică de la Bruxelles.

Marți, cu câteva zile înainte de vot, de la Bruxelles se trimite o scrisoare semnată de un număr mare de europarlamentari, străini bineînțeles, că doar am fost educați să respectăm cu precădere străinii, prin care se cere Guvernului României socoteală pentru aprobarea acestui Referendum ce, chipurile, încalcă noua ordine democratică a lumii. De parcă noi eram idioții Europei care nu avem dreptul la cunoaștere, cum ar fi de pildă faptul că procesul de redefinire a căsătoriei în Europa este unul în vogă, și deja 14 țări au folosit această metodă de a specifica în Constituția lor definiția căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Alte deja 12 State au legalizat căsătoriile între persoane de același sex, în Suedia este interzis să spui că bărbații și femeile sunt diferiți biologic. Italia are menționată în Constituția ei căsătoria, ca fiind uniunea dintre mamă și tată. Dar, doar România era retrogradă și „orientată spre Rusia”, noul bau-bau în societatea românească. Dacă vrei să discreditezi un proiect, spune că el este pro-Rusia și ai reușit! Nici mai mult, nici mai puțin, această scrisoare solicita imperativ României să legalizeze căsătoriile gay, „cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și cuplurile heterosexuale”, „familiile curcubeu nu au protecție în prezent și nu au drepturi legale în România, indiferent de naționalitatea lor”, etc. Deodată se declanșează o campanie virulentă de manipulare a cetățenilor, prin boicotarea Referendumului. Manipulatorii de serviciu au folosit metode cu totul necinstite de distragere a atenției de la subiectul esențial și mutarea ei pe un subiect fierbinte și sensibil, dar fals în această situație – nemulțumirea oamenilor, în special a tinerilor, față de ultimele măsuri totalitariste ale PSD-ului. Și au găsit și cum să facă legătura între referendum și PSD – printr-o nemaipomenit de „profundă” conspirație, care din păcate a prins teribil de ușor – cum că prin acest Referendum scapă Dragnea de închisoare. Mai mulți avocați vigilenți au cerut modificarea întrebării care isca controverse și neclaritate, se putea face aceasta prin emiterea unei Ordonanțe de Urgență, prin care se modifica legea ce stabilea întrebarea de la Referendum. Dar bineînțeles că nu a mai fost timp!

 

Materialismul neo-marxist și roadele comunismului de ieri

Faptul că această manipulare ieftină a prins așa de ușor în rândul cetățenilor cu drept de vot, arată și lipsa de interes față de valorile de bază ale acestui neam – cum este familia. Dezinteresul față de cultură poate naște monștri, iar idioții utili pot contribui, fără voia lor, la distrugerea din temelii a unui neam, prin dezrădăcinarea familiei. Cetățeanul de azi a învățat să gândească întâi la materie. Ceea ce nu a reușit comunismul prin represiune să facă, a făcut neo-marxismul democratic de azi: a reeducat gândirea spirituală, transformând-o în gândire materialistă. Azi vrem bunăstare, autostrăzi, școli, spitale, uitând că toate acestea și autostrăzile, mult invocate, au fost făcute pentru om, pentru familie, nu familia pentru autostrăzi. Am uitat că această „materie”, numită România, a fost formată cu sprijinul fără de tăgadă al Bisericii străbune. Atunci nu exacerbam materia, și țara ne era sfâșiată, Biserica ne era aproape; acum, când ne aflăm la 100 de ani de la Unirea Românilor într-un singur Stat – ne părăsim Biserica.

Unde este Petre Țuțea să le demonteze tehnicile propagandiștilor manipulatori? „La pușcărie am demonstrat vreme de două ore că istoria românilor dezgolită de crucile de pe scuturile voievozilor e egală cu zero. Că doar voievozii nu s-au bătut pentru ridicarea nivelului de trai! Istoria se face cu Biserica”(Petre Țuțea). Unde este Părintele Justin Pârvu, care prin dragostea lui de păstor bun, atrăgea oamenii ca un magnet și îi mobiliza spre bine? „Atât guvernanții cât şi poporul L-au scos pe Dumnezeu din calcul, au uitat să Îi mulțumească lui Dumnezeu şi Dumnezeu ne-a părăsit pentru necredința noastră. Să începem cu această zonă să reclădim neamul românesc creştin pe bazele sfintei noastre tradiţii. Aceasta nu se va putea face decât sub oblăduirea Bisericii, care ne-a format ca neam şi prin care am dăinuit până acum” (Părintele Justin Pârvu).

Suntem o țară mai mare decât Austria și cam cât Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de nord, avem resurse naturale, avem munți și aur, râuri și mare, avem agricultură mănoasă, avem tot ce ne trebuie… De ce nu putem trăi bine și independenți în țara noastră? De ce românul trebuie să copieze de la străini doar ce este rău? De ce nu putem copia demnitatea, independența economică a altor state europene, cultura și moralitatea lor? De ce trebuie să copiem trădarea, sărăcia și incultura? Lăsați televizorul deoparte și gândiți-vă o clipă singuri, cu mintea voastră și cu Dumnezeu, la aceste întrebări, pe care talk-show-rile nu vi le vor prezenta niciodată. Să privim spre copiii noștri, românii din Diaspora și să vedem că votul lor este masiv, depășind toate alegerile electorale de până acum. Oare de ce au ieșit românii din Occident la vot în număr așa de mare? Pentru că nu sunt pro-occidentali? Nu! Pentru că au înțeles și derapajele, nu doar avantajele, sistemului democratic din Europa, iar democrație înseamnă și să-ți protejezi familia și copiii.

Mai sunt însă 3.531.732 de români care nu și-au închinat genunchiul lui Baal, răzbind peste toate aceste manipulări demonice; aproape 4 milioane de suflete ce ard ca niște făclii pentru Dumnezeu și pentru România. Aceste făclii, dacă vor arde mai departe, vor lumina calea și celor orbiți ce rătăcesc pe căi lăturalnice de România și de Dumnezeu. Pentru acești drepți Dumnezeu poate va ierta România.

(Articol apărut în Revista Atitudini, Nr. 57)

 


 • Posted by Dorli On 18 octombrie 2018

  Cum spunea Monahul Nicolae Steinhart: ” cu Statul Mamona, nimic altceva decît Molitvele Sf Vasile cel Mare ! PUNCTUS !!!E

 • Posted by Cecilia Spearpoint On 20 octombrie 2018

  Un articol foarte bun, bravo pentru sfintiile voastre! Parintele Justin ar fi fost mandu de acest articol. Ca o parere personala a mea si am facut parte din diaspora 10 ani, dupa care m-am intors in tara cu familia, votul este foarte important. Daca nu se merge la vote, si pe asta se bazeaza manipularea political, anticristii ce conduc tara, fac ce. vor ei si nu fac bine Romaniei. Biserica ar fi trebuit sa se fi implicate mai mult, nu erau necesare saptamani inainte, daca lumea merge a masiv la biserica la SF. Liturgies si preotii nu erau lasi si indemnau lumea la referendum, s-ar fi depasit cu siguranta pragul de 30 la suta. Mai mult, trebuit sa fie peste 50 la suta pnrezenta la vot. Pastorii si-au tradat turma, asta este. Mitropolitul Teofan a indemnat la vot, cinste lui si sa-I rasplateasca Dumnezeu sa o tina in continuare cu marturisirea. Dar alti preotii ce au fact!?!! Sa ma ierte Dumnezeu, ca judec, dar altfel nu vedem adevarul. Si mama mea de 83 de ani a zis la fell ca batrana aceea, dar eu am luat-o de o aripa si am fost la vot amandoua. Pe listele blocului, nici 10 % nu au votat, majoritatea pensionari cu capul mereu in televizoare sau coplesiti de paca tele lor. Suceava a fost la inaltime. Bucovina, ultimul bastion. In rest, se cam doarme. Si in jud. Neamt prezenta sub 30%. Doamne ajuta si ne pazeste! Trebuia umblat din casa in casa, dar cine sa o faca!? Timpurile de pe urma. Se va supara Dumnezeu pe no romanii. Daca politicienii romani, indifferent de coloratura ar fi fost adevarat ortodocsi, nu ar fi tinut cont de Bruxelles. In a ceva important, jandarmii au pazit to ate sectiile de votare si nu au dat voie nici unui partid, grupare de oameni sau indivizi separati sa se manifeste in ziua votarii in still crestin orthodox. Fetita mea de 12 ani a umblat print oras cu un steag facut de ea pe care a scris despre Dumnezeu si ortodoxie si indemnat la vot. Toata lumea se uita cu team a la noi si nimeni, nici politianu ne-a oprit din turul orasului. Numai jandarmul de serviciu nu I-a dat voie sa intre cu steagul in sectia de votare. Fata a intrat si s-a asezat pe un scaun astaptandu-mape mines pe bunica ei sa iesit de la vot. Am spurs jandarmului, care. a tacut male, Ce domnule, nu esti crestin orthodox?!! Azi votam pentru ortodoxia, nu bataia intre politicienii. Observatorii de lasectia de votare o priveau cu admiratie pe Maria, pe fetita mea de 12 ani. Ce curaj, are fata, am auzit vorbele lor. Este viitoarea generatie de nevaccinati si marturisitori, pentru ca adult II de Azi nu au curaj. Tineri trebuie sa se trezeasca, ca sa se trezeasca si tatii si mamele lor. Si Toata tara…. Mare lucru! Daca nu ne trezim toti, ne bate Dumnezeu! Prima trezire e cu biserica si apoi mergerea la vot si… Nu va urati uni pe alti, ca la Evanghelie, iubiti-va unii pe altii, fiti uniti, spuneti numai adevarul si marturisiti ortodoxia, altfel dispare Romania!

 • Un articol bun. Mulți nu au înțeles nici măcar acum că referendumul nu a fost politic, dar nu a fost neapărat religios(după cum au înțeles cei care spun: “credința nu se votează”). Este ceva care ține de ORDINEA ȘI BUNUL MERS al SOCIETĂȚII. Familia este celula de bază a SOCIETĂȚII, și, prin acest referendum s-a încercat protejarea Familiei prin CONSTITUȚIE (pentru a nu fi nevoiți a cere ajutor
  în altă parte, vezi textul de mai jos). Mulțimii i s-a oferit ocazia dar a ratat-o…

  INTERSELE GLOBALE SUNT MARI… O putere din umbră manipulează omenirea în jurul ideii Familiei.

  Despre ce este vorba?

  REFERENDUM SAU DOUĂ TABERE IDEOLOGICE în luptă ?

  EU CRED CĂ ACTUALMENTE EXISTĂ ÎN LUME DOUĂ … tabere ideologice!

  Prima tabără este deja cunoscută, ea promovează agresiv imoralitatea (LGTB & compania, ideologii pro-avort etc.,…) provocând „criza spirituală”!

  A doua tabără este lumea creștină ce este constrânsă acum să lupte pentru restabilirea principiilor morale şi reabilitarea Instituției familiei în lume!

  Totuși v-ați gândit că este posibil ca ambele grupări să fie dirijate din acelaşi centru(vezi ramificația ONG-urilor)… pentru a se obține un numitor comun!? O sinteză, mai exact o condiție de mijloc mult mai ușor de acceptat de către toată lumea…
  (teză + aniteză=sinteză)…bătălia se dă pentru minte)!

  Deznodământul previzibil!

  Lumea creștină va câștiga bătălia în măsura în care, conștientă sau nu, va pune umărul la promovarea şi stabilirea unei autorități politice globale binefăcătoare: Anticristul Papal care va legifera moralitate, va restabili ordinea într-un echilibru de mijloc (un fel de Nouă Ordine Evanghelică) ca răspuns la „criza spirituală” a omenirii. Cred că nu mai este cazul să explic anticul procedeu de manipulare a maselor: Problemă + Reacție= Soluție!

  Conştiente sau nu, ambele tabere(mișcări) ideologice sunt dirijate , în interesul celor care le şi controlează! Interesul final fiind UNITATEA MONDIALĂ (cu orice preț), și, din punctul lor de vedere, presiunea exercitată de LGTB asupra creștinismului este „necesară”(!), pentru a provoca mult dorita unitate ecumenică creștină (între protestanți și catolici, care sunt nevoiți astfel să se unească împotriva „inamicului comun”, pentru a salva valorile creștine; se formează/ modelează gândirea COLECTIVĂ).

  Creştinii încă nu realizează că sunt manipulați să pună, şi ei, umărul pentru ca Vaticanul să îşi atingă scopul(dezideratul ecumenic)… care va duce la stabilirea şi definitivarea unei autorități globale: putere de decizie politică în mâinile unui papă mondial [„Toţi au același gând și dau fiarei puterea și stăpânirea lor.” Ap. 17:13]!

  Vorbim de o dialectică hegeliană(caracteristică Ordinului Iezuit: care are unic scop al existenței lui, și care prin jurământ, va aduce lumea în cele din urmă sub controlul deplin al unui papă mondial, ca monarh universal, o viziune şi o SINGURĂ autoritate publică globală, şi care să fie şi independentă!

  NOTĂ:
  Epoca Revoluției Franceze a produs o “rană de sabie” guvernării religioase de la Roma ( adică papalitatea și-a pierdut puterea de decizie politică pe care a avut-o în Evul Mediu, DAR “rana de sabie”… se va vindeca).
  MAI MULT !
  Războiul de ACUM se dă pentru închinare… lupta se dă pe terenul minții, căci sistemul politico-religios al Antihristului vrea să fie (re)întronat nu ca dictator, ci ca salvator… și nu doar local , ci global… pe cel mai înalt piedestal al stăpânirii mondiale!

  Pentru ultimul act din istoria omenirii, Biblia a prezis reîntoarcerea papalității la cârma puterii politice mondiale.

  (Apocalipsa 13:3)
  “Unul din capetele ei părea rănit de moarte, dar rana de moarte fusese vindecată. Și tot pământul se mira după fiară…”

  Motto:
  Bătălia se dă pentru închinare

  https://misucroitor.wordpress.com/2018/10/21/referendum-sau-doua-tabere-ideologice/?preview=true

Post a Comment

(required. But it will not be published)