ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei – apel de participare la REFERENDUMUL din 6-7 Octombrie

Peste puțin timp, vom fi chemați la Referendum pentru modificarea unui articol din Constituție. Suntem chemați la vot pentru a schimba cuvintele „căsătoria între soți” cu formularea „căsătoria între un bărbat și o femeie”. Importanța acestei modificări este mult mai mare decât ceea ce pare la prima vedere. Este vorba despre lumea de mâine, despre societatea în care dorim să trăim. Dorim o lume creștină sau o lume păgână? Dorim să fim membri unei societăți fundamentate pe valorile Scripturii, ale cuvintelor lui Dumnezeu care nu se înșeală niciodată sau dorim să facem parte dintr-o societate așezată pe idei, concepții, ideologii care nu au nimic de-a face cu normalitatea așa cum ne-au lăsat-o tatăl, mama și tradițiile noastre străbune? De aceea suntem chemați la vot. Înainte de manifestarea noastră prin participarea la vot, este necesară multă rugăciune, este necesar mult post pentru ca Dumnezeu să ne vină în ajutor. Suntem chemați așadar la vot, noi și cei care au aceeași viziune, aceeași concepție ca și noi. În manifestarea noastră în această perioadă, suntem chemați să arătăm un duh de pace, de înțelegere, de iertare față de cei care au, poate, o altă concepție, o altă viziune, neabandonând în același timp mărturisirea integrală a adevărului în care credem. Dacă vom fi întâmpinați cu injurii sau ofense, să nu răspundem răului cu rău! Să avem în același timp, în gând și în inimă cuvântul Sf. Ap. Petru care zice: „Dacă veți suferi pentru dreptatea voastră, fericiți veți fi”. De aceea, nu vă temeți și nu vă tulburați! Sfințiți-L pe Domnul Hristos în inima voastră și fiți gata a răspunde oricui vă va cere socoteală pentru nădejdea voastră! Așadar Îl rugăm pe Dumnezeu să fie cu noi și rostim cu toții: „Amin. Așa să fie. Vino, Doamne, împreună cu noi!”.
Sursa:mmb

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

3 thoughts on “ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei – apel de participare la REFERENDUMUL din 6-7 Octombrie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura