Părinții ortodocși din Georgia protestează împotriva vizitei Papei

Impotriva vizitei Papei in Georgia

Sursa: Interfax

Tibilisi, 22 septembrie 2016

Impotriva vizitei Papei in Georgia

 

Câteva zeci de reprezentanți ai organizației publice „Uniunea Părinților Ortodocși” au protestat miercuri în apropierea ambasadei Vaticanului din Tibilisi împotriva vizitei Papei Francisc în Georgia plănuită pentru sfârșitul lunii septembrie.

Protestatarii au declarat reporterilor că „georgienii ortodocși nu au nevoie de binecuvântarea papei.” Ei au ținut în mâini pancarte de protest împotriva vizitei Papei. Unul dintre ei a declarat: „Vaticanul este un agresor spiritual!”

Între timp, Guiseppe Pasotto, episcop al Bisericii Catolice din Georgia, a declarat reporterilor că este neclar pentru el de ce cineva ar trebui să protesteze împotriva vizitei Papei în Georgia.

„Papa vine în Georgia ca un mesager de pace. De ce ar trebui cineva să fie împotrivă? Din câte știu eu, Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei nu este împotriva acestei vizite”, a spus Pasotto.

In timpul vizitei sale din 30 septembrie până în 2 octombrie, Papa se va întâlni cu Ilia al II-lea la Tibilisi, reprezentanți ai diferitelor grupuri religioase și oficiali de vârf din Georgia, și va oficia o adunare într-un stadion, a declarat acesta.

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

6 thoughts on “Părinții ortodocși din Georgia protestează împotriva vizitei Papei

 1. Ana-Maria S says:

  Papa Francisc este si el tot om, nu sperietoare si poate nici chiar asa de negru in cerul gurii cum il vedem noi ortodocsii prin ochii mass-mediei, s-apoi Iisus ne cere ca sa ii iubim pe cei care ii consideram vrajmasii nostri pt. sanatatea si pacea noastra interioara, sa ne rugam pt. ei, nu sa-i hulim continuu, pt. ca nu vor deveni nici ei si nici noi mai buni si mai credinciosi din aceasta…

 2. Lola Dy says:

  Domnisoara/doamna nu stiu ce joc faceti,dar nu incercati sa-i smintiti si pe altii.Papa nu este sperietoare,din contra afiseaza un chip angelic,in schimb poarta o cruce inversa cu simboluri sataniste si e suspect de legaturi dubioase cu tot felul de indivizi.Ne putem ruga ptr. ca Dumnezeu sa-l intoarca pe fagasul cel bun,dar ,dupa cum se vede,ne vom ruga in van.Ori e premergatorul bestiei,ori e bestia in persoana.Papalitatea nu respecta si respinge ultimele Sinoade ecumenice-ccel tinut de catre Sf Fotie nu a fost recunoscut de catre papistasi.Va spun ceva ”imaculata conceptie”,clauza Filioque introdusa in Crezul de la Niceea,ideea potrivit careia sf duh purcede si din Isus Hristos?Papistatsii sustin idea potrivit careia, chipurile,papa ar fi trimisul lui Dumnezeu pe pamant,.In Sf Scriptura se specifica,foarte clar: ” Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.”-Ioan 14-6 Sunt pacatoasa si ”boboaca in ale ortodoxiei”,dar incerc,pe cat pot sa nu mai fac alte pacate si sa nu ma las smintita de diavol.Incercati sa faceti la fel.Doamne ajuta!

 3. Ana-Maria S says:

  Pe toti papistasii in frunte cu papa Francisc, ca si pe fiecare dintre noi crestinii ortodocsi de altfel, ne va judeca Dumnezeu, fiind singurul care cunoaste ce se ascunde cu adevarat in inimile tuturor. Dupa puterea marturisirii de credinta in Iisus Hristos, se vor deosebi oile de capre si nu dupa hramul care-l poarta fiecare.

  Stim din Profetiile Sfintilor Parinti, ca antihristul, inainte de a dori sa fie inscaunat, se va preface in a fi omul cel mai bun, cel mai corect si mai milos, incat va pacali se pare si pe cei alesi…Asa fiind, timpul ne va scoate la iveala pe omul del mai „bun”!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura