Să nu ne înșele cineva. Lucrurile nu sunt așa de roz la acest sinod „panortodox”. Casatoriile mixte au fost aprobate iar ecumenismul ridicat la rang de traditie patristica


sinod 5Dovada aici, documentul integral ce s-a semnat,  referitor la casatoriile mixte.

De asemenea documentul din care reiese ca s-a semnat pro-ecumenism, ecumenismul fiind ridicat la rang de traditie apostolica iar CMB validat, cat si existenta asa-ziselor „biserici”. http://www.pravoslavie.ru/english/94724.htm

Reamintim: Căsătoriile mixte se referă la căsătoria între ortodox și eterodox, deci nu la căsătoriile gay.

http://lonews.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/22812-ce-a-votat-marele-sinod-prin-documentul-sfanta-taina-a-cununiei-si-impedimentele-la-aceasta.html

http://lonews.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/22813-marele-sinod-ce-se-intampla-cu-documentul-relatiile-bisericii-ortodoxe-cu-ansamblul-lumii-crestine.html

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/06/26/documentul-relatiile-bisericii-ortodoxe-cu-ansamblul-lumii-crestine-aprobat-intr-o-forma-controversata-enciclica-sinodului-panortodox-in-schimb-evoca-sinoadele-sf-fotie-cel-mare-sf-grigorie/

 


 • Posted by Adina On 27 iunie 2016

  Stimată redacţie,
  Textele la care faceţi trimitere sunt cele presinodale. Deşi textele pre-sinodale erau pro-ecumenism, iată că cele post-sinodale sunt anti-ecumenism! Asta e o minune de la Dumnezeu, iar redacţia dvs, în loc să se bucure că Dumnezeu a dejucat planurile vrăjmaşului, continuă să semene confuzie.

  • Stimate cititor, daca acest sinod a semnat si ce este bun nu inseamna ca ereziile din documentele semnate nu mai sunt erezii. Si Origen spunea multe bune, asta nu il face sa nu mai fie eretic. Va rugam sa cititi documentele cu dreapta socoteala. Exista erezii si azi! Va pare rau ca nu va puteti opune?

   • Posted by Adina On 30 iunie 2016

    1. Marriage between Orthodox and non-Orthodox Christians is forbidden according to canonical akribeia (Canon 72 of the Quinisext Ecumenical Council).

    Aceasta am găsit în ceea ce mi-ați indicat ca document final. Ma puteți lamuri, va rog, unde este erezia?

    Că primul document pe care l-ati postat era pre-sinodal scria chiar în primul sau rând.

    Iertați-mă ca nu înțeleg ce ați vrut sa transmiteți.

  • Aveti aici stimate cititor si alte surse credibile poate. Acel document nu era presinodal. Aveti aici spre informare documentul final

   http://www.pravoslavie.ru/english/94722.htm
   http://www.pravoslavie.ru/english/94724.htm

 • Posted by GabiM. On 28 iunie 2016

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti si sa ne lumineze dupa mare mila SA! Raul este sub ochii nostri,iar noi vedem pajisti inflorite,pe care…zburda…lupul cel in piei de oaie…Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ne pre noi!Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu,acopera-ne cu rugaciunile Tale si cu binecuvantatul Tau ACOPERAMANT!

 • Posted by paul On 30 iunie 2016

  draga”adina” si celor care gandesc asemenea,insasi felul ca inghiti bombonica roz si parfumata,fara sa o rupi sa analizezi ,arata o copilarie intelectuala sinucigasa.
  eu va cred ca nu aveti vreme,ocupati cu serviciul,cu cumparaturile,cu viata de familie,bombardati intens de o mass-media din ce in ce mai agresiva,cred,cum spuneam,ca nu aveti nici timpul ,nici energia sa aprofundati o cunoastere teologica solida,ba mai mult,asa e normal(era obligatia jurata a preotilor si a veghetorilor-episcopi).

  cunoasterea teologica solida,sanatoasa se obtine cu un studiu intens si cu o traire ascetica pe masura,si nu se obtine la cheful propriu dar nici doar din vocatie,ci sub supravegherea unor parinti sporiti.
  de aceea,multi se autointituleaza pompos “teolog” dar nu au nici trairea unui crestin acrivic,nici experienta unui umil preot de tara,nici simplitatea curata a omului muncit-taranul de odinioara-care sa simta imediat duhul strain insinuat in limbaj pestrit si viclean.

  noi toti suntem haituiti tocmai ca sa nu mai simtim acest duh strain.

  pentru acea catehizare atat de necesara noua tuturor,ca popor…deja s-a pierdut acest tren.
  singurii pe care te mai poti baza,sunt lumina lumii si sarea pamantului.
  unii pot fi mai slabi si mai sovaielnici,altii mai traitori din simtire,putini,foarte putini mai priceputi in intelegere,dar cativa,pot fi numiti pe drept cuvant stalpi si luminatori in acest timp.

  aceasta plasa s-a urzit de mii de ani,s-au incercat mii de forme,pana a devenit ceea ce este,navodul final,in care,pentru fiecare,mic si mare,prost sau intelept,credincios sau nu,drept sau nedrept,fiecare are o nada pe potriva.
  ecumenismul,ca si masoneria,sunt doar o mreaja care ascunde alta mreaja si tot asa…
  ecumenismul este,pe scurt,o minciuna declarata lege,o viclenie poleita,agresiv-manipulatoare la nivel mondial.
  care,pe o parte va prinde in tesatura ei pe TOTI care sunt atasati unei credinte ,nu doar crestine,si maniutorul acestei plase ii va scutura bine pe cei care cad intr-insa(semanand discordii in biserici,intre biserici,intre credinciosi) iar cu alt capat,se impreuneaza cu partea opresiva ,statul politienesc,globalizarea si reducerea omului la statutul de individ(nu om),lipsit in totalitate de drepturile firesti cu care orice om(zidire a lui Dumnezeu) se naste.

  scopul acestui spectacol la nivel mondial este sfarmarea omului pe toate planurile,insingurarea,deznadejdea si moartea sufletelor prin ruperea comuniunii cu Dumnezeu(dintre care pecetluirea este doar una din forme),iar pentru cei”indaratnici” uciderea ,iar dintre cei mai curati si fragili(prunci si copii )sacrificarea programata.

  aduceti-va aminte cum au primit mucenicii ingrozitoare chinuri pentru ceea ce ,in zua de azi, pentru crestinii caldicei ai acestui veac,par …nimicuri:
  “macar putina tamaie pune pe jertfelnic,si crede in ce vrei,doar cu gura zi ca si credinta noastra e buna,si fa ce vrei cand nu te vede nimeni…”

  si au mers la chinuitor cu fruntea sus,discernand in cele subtile duhul inselator.

  de aceea,sfiiti-va putin,in veacul nostru ni se pare ca suntem foarte destepti,cu casele ,cu masinle,cu tehnologia si cu toata informatia care bazaie in jur.
  dar in cele ale credintei,cautati sa nu va lasati inselati,temeti-va cu cutremur,caci de pierdut aveti(avem) sufletul,si moartea sta in fata noastra ,a tuturor,si ne va lua in ceea ce ne afla.
  lepadarea e subtila dar definitiva.
  pentru a putea discerne,in lipsa unor batrani pe care Dumnezeu pentru pacatele noastre ni i-a luat,folositi-va de cee ce au lasat marturie,toti anunta foarte explicit si venirea si desfasurarea acestor vremuri grele .
  folositi-va de acestia de acum care au si pregatirea,si duhul,si puterea cuvantului,si mai sunt inca intre noi (IPS Hierotheos Vlachos, mitr.Serafim de Pireu,parintele Longhin,si cei dimpreuna cu ei)folositi-va sufleteste de cuvantul lor dar si de cunoasterea teologica pe care,evident o poseda.
  nu spun sa ii urmati,fizic,fereasca Dumnezeu,noi avem Biserica noastra stramoseasca si datoria noastra este sa ne luptam pentru ea.

  si sa ne rugam,pana acum s-au copt multe,abia de acum vor curge inselarile.

  nu va grabiti sa accesati tastatura,ganditi-va ,cercetati,cereti sfat ,folositi aceste site-uri ca sa va informati.

Post a Comment

(required. But it will not be published)