Noi pași spre erezia ecumenismului: Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Moscovei se vor întâlni în Cuba

erezia ecumenismului

erezia ecumenismului

Traducere după – Sursa: (byztex.blogspot.ro)

În timp ce acest lucru nu este un semn al unui posibil sfârșit al schismei (sugerat de NPR), este remarcabil prin faptul că problema greco-catolică ucraineană (descrisă de Moscova ca o „rană deschisă”) nu este încă rezolvată.

(RT) – Capul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, se va întâlni cu omologul său Romano-Catolic, Papa Francis, în timpul unei vizite istorice în America Latină. Întâlnirea revoluționară este planificată la mijlocul lunii Februarie în Cuba.

Întâlnirea dintre șefii celor două biserici creștine mari ar fi o mișcare fără precedent de a repara o ruptură de un mileniu între ramurile vestice și estice ale religiei, care a început cu Marea Schismă din 1054.

Viitoarea reuniune confirmă statutul Rusiei în lumea creștină , în conformitate cu ambasadorul Alexander Avdeev Rusiei la Sfântul Scaun. „În centrul sancțiunilor occidentale, întâlnirea dintre cei doi slujitori este o confirmare a rolului Rusiei în civilizația creștină”, a declarat TASS.

Persecuția creștinilor în lumea modernă este principala problemă pe care o vor aborda cei doi lideri, spune Biserica Ortodoxă Rusă. Creștinii sunt printre minoritățile care suferă fiind în mâinile unor grupuri care aderă la ideologia radicală islamistă în locuri precum Irak, Siria și Somalia.

În plus față de Cuba, turul din America Latină al Patriarhului Kirill din 11-22 februarie mai include Paraguay, Chile și Brazilia. Întâlnirea cu Papa Francis va avea loc pe 12 februarie.

„Intersectarea obiectivelor au permis acestei întâlnire să fie organizate”, a comentat Mitropolitul Ilarion, șeful Departamentului Relații Externe Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Situația din Orientul Mijlociu, în Africa de Nord și Centrală și în alte regiuni în care extremiști săvârșesc genocid împotriva creștinilor, necesită o acțiune imediată și o cooperare cât mai strânsă între bisericile creștine.

„În situația actuală, trebuie să punem deoparte neînțelegerile interne și să ne alăturăm eforturilor de a salva creștinismul în regiunile unde este supus la persecuția cea mai severă”, a spus el.

Sergey Brun de la Muzeul de Icoane Rusești a spus RT, că întâlnirea ar putea semnala o posibilă încălzire a relațiilor dintre Rusia și Occident.

„Este un semn că relațiile vor încălzi cel puțin între una dintre părțile bisericii ortodoxe, și anume Biserica Ortodoxă Rusă, și biserica de la Roma … Sper că va influența în mod pozitiv dialogul dintre Rusia și Occident .

„Pontiful va face o oprire in Cuba în drum spre Mexic.

Întâlnirea a fost pregătită timp de două decenii și atât Moscova, cât și Vaticanul au fost de acord că o țară neutră ar fi cel mai potrivit loc pentru aceasta. Austria și Ungaria au fost printre variantele luate în considerare, dar în cele din urmă a fost alesă Cuba. Este de așteptat ca Patriarhul și Papa să semneze o declarație comună după discuții.

Sfântul Scaun a numit viitoarea reuniune „un semn de bună credință” și a solicitat tuturor creștinilor „să se roage la Dumnezeu pentru binecuvântarea întâlnirii”, relatează Vaticanul într-o declarație.

Pentru Biserica Ortodoxă Rusă reuniunea va fi cel mai mare eveniment de afaceri externe de la reuniunea din 2007 cu Biserica Ortodoxă Rusă din afara Rusiei, după un ruptură de 90 de ani.

Marea Schismă formalizează pauza de comuniune între părțile latină și greacă ale creștinismului după ani de acumulare a diferențelor de teologie, competență și ritual. Divizia a îndurat peste secole, anateme reciproce date de Papa și Patriarhul a ceea ce a fost Constantinopol (acum Istanbul) în 1054 și anulate abia în 1965.

Notă: Ridicarea acestor anateme nu este valabilă pentru ca nu este conformă cu dogma Bisericii Ortodoxe. Nimeni nu poate ridica anatemele Sfinților Parinți, ci ele trebuie reînnoite atâta timp cât „biserica” catolică persistă in erezie.

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura