DOXOLOGIA: Slujire arhierească la Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, în cinstea Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon

Astăzi, 27 iulie 2015, Mănăstirea Paltin Petru-Vodă și-a sărbătorit hramul paraclisului, prin prăznuirea ocrotitorului său, Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul  Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi. Hramul paraclisului a fost stabilit de ctitorul mănăstirii, părintele Iustin Pârvu, pentru ca sfântul Pantelimon, cunoscut ca tămăduitor al celor bolnavi, să ocrotească bătrânii și copiii asistați în așezămintele ridicate lângă mănăstire.

Mănăstirea de maici Paltin – Petru Vodă, ctitorie a părintelui Justin Pârvu, şi-a serbat luni unul dintre hramuri, cel al aşezământului filantropic. Îmbrăcată în straie alese de sărbătoare, aşezarea monahală şi-a aşteptat pelerinii veniţi din toate colţurile ţării pentru a serba împreună prăznuirea Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul de vară al mănăstirii de către IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După citirea Sfintei Evanghelii, în cuvântul de învăţătură, IPS Părinte Teofan a subliniat faptul că cea mai adecvată formă de a ne arăta cinstirea fața de sfinți este aceea de le urma exemplul lor de credință și de viețuire: „Venirea noastră la sfânta mănăstire în această zi, prezența noastră la Sfânta Liturghie, se dovedesște a fi o cinstire adusă Sfântului Pantelimon în măsura în care noi Îl rugăm pe Dumnezeu să ne dăruiască putere să fim ostași buni în Biserica lui Dumnezeu, neamestecându-ne cu duhul lumii. Trebuie să ne rugăm să avem puterea ca atunci când va fi nevoie, să putem îndura suferința pentru ca Evanghelia lui Hristos să se propovăduiască lumii. În orice situație, creștinii nu trebuie să uite porunca Mântuitorului – «Iubiți-vă unii pe alții», știind că cele rele care vin – ura și prigoana, nu sunt mai puternice decât cele bune – mângâierea Duhului Sfânt și propovăduirea Evangheliei”.

mai multe la Doxologia

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura