Întru mulți ani, Părintelui Stareț Justin Pârvu! Cu o “viață patriarhală”, Părintele a ajuns la binecuvântata vârstă de 94 de ani!


94 de Ghiocei de viata ai Parintelui Justin Parvu

Cu voia Domnului, am ajuns și ziua în care îi spunem din inimi “Întru mulți ani” Părintelui nostru stareț Justin Pârvu la împlinirea celor 94 de ani.

Ca și până acum, Sfinția sa, care și-a dat parte din sufletul său și ani din viață pentru aproapele și neamul românesc, priveghează pentru mântuirea noastră, ostenindu-se cu sutele de pelerini ce-i calcă zilnic pragul binecuvântatei sale chilii.

Fiecare credincios pleacă cu mai multă bucurie decât a vrut să-i facă Parintelui lor iubit prin darurile și urările în acest prag de sărbătoare. Părintele pune fiecăruia în inimă sămânța iubirii de neam și mai cu seamă a noilor martiri, ce l-au mărturisit pe Hristos în chinurile temnițelor comuniste.

Fiind camarad de suferință cu acești martiri ai neamului, Dumnezeu i-a dăruit ani îndelungați, plini de belșug și roade duhovnicești de care ne bucurăm cu toții, dorindu-ne să înmulțească Domnul anii șederii sale printre noi.

O mare bucurie duhovnicească a fost pentru Părintele slujba în ajunul sărbatoririi celor 94 de ani, “așa cum doar în Muntele Athos am mai trăit”, la care a luat parte și ÎnalPreasfințitul Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, a cărui mărturisire vă invităm să o ascultați mai jos.

Vă împărtășim câteva fotografii în care este surprinsă bucuria Părintelui și vă mulțumim pentru toate gândurile bune și rugăciunile dvs.

Cuvântul ÎPS Teodosie


 • Posted by laura On 10 februarie 2013

  Aniversarea zilei de naştere a Prea Cuvioşiei Voastre îmi oferă frumosul prilej şi deosebita bucurie de a Vă aduce cele mai sincere felicitări şi urări de ani mulți cu sănătate, har și bună sporire în tot lucrul binecuvîntat pe care-l faceți.

  Fie ca Bunul Dumnezeu să Vă dăruiască, în continuare aceeaşi răbdare, putere şi înţelepciune, de care aţi dat dovadă şi pînă acum, spre a îndruma cu mult har şi rîvnă pe calea mîntuirii sufletele credinciosilor si nu numai care va calca pragul chiliei! La multi ani cu sanatate!

 • Posted by Bogdan-Galati On 10 februarie 2013

  LA MULTI ANI, PARINTE FERICIT!

 • Posted by Sergiu On 10 februarie 2013

  La multi ani,Sfinte Parinte Iustin, multa sanatate, pace si cati mai multi ani de viata. Va multumim pentru tot ceea ce ati facut si faceti pentru noi. Sa nu ne uitati nicicand din rugaciunile Sfintiei Voastre. La multi, multi ani ! Sarut mana, Sfinte Parinte Iustin….

 • Posted by Bradut Roman On 10 februarie 2013

  Dragul si iubitul nostru parinte,

  Va multumesc ca inca mai sunteti cu noi, chiar daca suntem raspanditi prin diverse locuri, si nu langa dumneavoastra, sa va fim aproape.Dar sa stiti, ca in sufletul nostru si in rugaciunile noastre, sunteti mereu prezent si nici nu se poate altfel…
  LA MULTI ANI! cu sanatate si sa ne iertati si binecuvantati!

  Doamne Ajuta!

 • Posted by Carmen On 10 februarie 2013

  La multi ani binecuvantati !

 • Posted by Anda On 10 februarie 2013

  LA MULTI ANI BINECUVANTATI!Multumesc Bunului Dumnezeu ca ne ingaduie inca sa va avem printre noi.Doamne Ajuta acest neam greu incercat.

 • Posted by varga codruta On 10 februarie 2013

  Dumnezeu sa va daruiasca multi si binecuvantati ani de acum ianinte, va multumim ca va rugati pentru noi, ne raspundeti la scrisori ne sfatuiti. Ne rugam si noi ca Bunul Dumnezeu sa va daruiasca multi ani printre noi, in aceste vremuri tulburi in care ne aflam si ne rugam sa ajungem din nou la Petru Voda sa ne mai binecuvantati! Codruta, Emanuel si Lucian Varga-Arad

 • Posted by M On 11 februarie 2013

  Drag parinte Iustin Parvu, va iubim mult! Din Canada, cu recunostinta pentru cuvintele de invatatura de pe Internet si pentru dragostea cu care va daruiti si noua celor de departe, La multi ani! Cu dumneavostra nu suntem orfani …
  Marilena

 • Posted by floraur On 11 februarie 2013

  “La multi si buni Ani, parinte”, cati va ingadui sa ne bucuram de mintea vie si dragostea unui veritabil risipitor… de iubire. Sa ne ajute Dumnezeu sa va mai canonim coral… noi bacauanii de la Sfantul Nicolae.

 • DIN NOU PR.SARANTIS SARANDOS VORBESTE DESPRE PR.IUSTIN

  «Şi acum, ce facem?» de Preacuviosul Arhimandrit Sarántis Sarántos, filolog şi teolog, membru fondator al Centrului de Studii Patristice – NOUL BULETIN BILET FĂRĂ ÎNTOARCERE

  http://graiulortodox.wordpress.com/2013/02/11/142-si-acum-ce-facem-de-preacuviosul-arhimandrit-sarantis-sarantos-filolof-si-teolog-membru-fondator-al-centrului-de-studii-patristice-noul-buletin-bilet-fara-intoarcere/

Post a Comment

(required. But it will not be published)