O nouă reeditare a cărții Biserica Ortodoxă și ecumenismul, de Sfântul Iustin Popovici

Preț: 8 lei

Cartea de față a fost scrisă de Cuviosul Părinte Iustin Popovici, Sfântul dogmatist al veacului al douăzecilea după Hristos, ca urmare a unor alunecări ruşinoase ale capilor Bisericilor Ortodoxe din Răsăritul Europei, care au strecurat țânțarul şi au înghițit cămila ascunzând Adevărul şi istoria plină de mucenici în numele singurului Adevăr din toate lumile cu putință. Ea s-a tipărit întâi în limba sârbă de Mănăstirea Hilandar din Sfântul Munte Athos, în anul 1975, dat fiind că sub regimul comunist apariția ei a fost cu totul cu neputință.
Cartea a fost apoi tradusă în limba greacă modernă şi publicată în Grecia în anul 1979. Şocul produs de această carte, netipărită în vreuna din țările neortodoxe ale Europei până astăzi, a fost uriaş. Acesta a fost motivul pentru care de îndată ce ea a apărut în Grecia, a fost tradusă după această ediție, în 1979, de către răposatul părinte Olimp Căciulă. O copie dactilografiată a traducerii sale se află de atunci până astăzi în Facultatea de Teologie din Bucureşti, aproape nebăgată în seamă.
Cartea de față a fost tradusă după ediția din 1995 a Mănăstirii athonite Hilandar. În 1999 a apărut şi în Serbia, tipărită de mănăstirea în care şi-a petrecut Sfântul Iustin cea mai mare parte a vieții sale, Mănăstirea Celie. Această ediție s-a epuizat destul de repede, astfel încât astăzi nu se mai găseşte. Dorim ca prin traducerea ei în româneşte să umplem un mare gol existent în sufletele doritoare de adevăr. Iar astăzi, poate mai mult ca în alte dăți, se simte nevoia lămuririi întrebărilor apăsătoare care privesc Biserica:
– există har sfințitor în afara Bisericii Ortodoxe?
– există mântuire în afara Bisericii Ortodoxe?
– ce urmăreşte ecumenismul?
– se vor uni creştinii într-o singură Biserică vreodată? Vrea Dumnezeu lucrul acesta?
– care trebuie să fie atitudinea ortodocşilor față de Europa şi față de neortodocşi în general?
– poți fi şi european şi creştin ortodox?
Nimeni din reprezentanții Bisericii de astăzi nu vrea să răspundă la aceste întrebări. Europeana goană după bani şi europeana slavă deşartă, dimpreună cu toate patimile europene, s-au sălăşluit adânc în sufletele reprezentanților Bisericii. Mărturisirea lui Hristos şi jertfa pentru Adevăr, dimpreună cu învățătura ortodoxă despre pocăință, ascultare, mântuire, aşa cum a fost făcută în Ortodoxie de două mii de ani, au fost înlocuite cu formule comode de mântuire. Adevărul Bisericii, al lui Hristos, al Sfinților Apostoli, al Sfinților Părinți, a fost încuiat sub o mare piatră a tăcerii. Adevărul este astăzi din nou piatră de mult preț…
Mulțumim celor ce au ostenit pentru această carte şi celor care au încurajat apariția ei. Mai mult decât tuturor îi mulțumim Părintelui Stareț Justin Pârvu, care a binecuvântat gândul şi toate ostenelile apariției acestei cărți, cu un cuvânt de mare preț: „Dacă nu vom mărturisi Adevărul şi Ortodoxia după învățătura Cuviosului Părinte Iustin Popovici, nu ne mântuim”.

Mănăstirea Sfinților Arhangheli – Petru Vodă
La hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică, 2002
m. Filotheu Bălan

Cartea poate fi comandată prin formularul de pe această pagină sau completând formularul de mai jos…

  Nume *

  Email *

  Telefon *

  Mod de livrare * PostaCurier

  Adresa de livrare *

  Comanda dvs. *

  Rezolvați operația de mai jos *

  Câmpurile marcate cu* sunt obligatorii.

  POMELNICE ȘI DONAȚII

  Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

  Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

  Valoarea donației
  Frecvența donației

  4 thoughts on “O nouă reeditare a cărții Biserica Ortodoxă și ecumenismul, de Sfântul Iustin Popovici

  Lasă un răspuns

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

  Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

  Continuă lectura