Pret: 5 lei. Pentru comenzi apasati aici.
Din aprecierile Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial circa 3/4 din populație recurge la tratamente din medicina tradițională, în care metodele fitoterapeutice ocupă un loc important.
De la formarea sa, poporul român a folosit hrană naturală și „ierburi de leac”, adică plante medicinale. Dacii erau buni cunoscători ai acestor plante. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, medicina folosea remedii naturale, în cea mai mare parte de proveniență vegetală. Primele medicamente moderne au fost obținute tot din plante. În anul 1806 a fost obținut în stare pură primul principiu activ vegetal „morfina din mac.
După 2000 de ani, vin unii din Consiliul Uniunii Europene și ne spun că plantele medicinale sunt periculoase și că ar trebui îndelung cercetate ca nu cumva să aibă efecte adverse. Cine sunt aceștia? Sunt cei care au otrăvit o întreagă omenire cu aditivi alimentari, cu medicamente de sinteză și cu vaccinuri. Tot ei ne spun că cerealele, fructele și legumele naturale nu sunt suficient de bune și că trebuie să le modifice genetic. Cânepa „din care străbunii noștri făceau pânză și sfoară, iar din semințe, ulei „a ajuns pe lista drogurilor. Usturoiul riscă să ajungă și el tot acolo. Prin Directiva Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene, plantele medicinale autohtone, cele pe care le folosim de mii de ani, trebuie să mai aștepte 15 ani ca să fie testate pe teritoriul Uniunii Europene. Ei vor „dovezi bibliografice sau expertize care să ateste că produsul medicamentos în cauză sau produsul corespondent a fost utilizat în scopuri medicale pe parcursul unei perioade de cel puțin 30 de ani înainte de data cererii, incluzând cel puțin 15 ani în interiorul Comunității.”[1] Urmează și justificarea mincinoasă: „pentru că nu există o literatură ştiințifică suficientă care să demonstreze utilizarea consacrată în scopuri medicale, cu o eficacitate recunoscută şi un nivel acceptabil de siguranță.”[2] Ei vorbesc despre siguranță? Ei, care au făcut mii de victime prin vaccinuri? Când au introdus Gardasil-ul sau vaccinul împotriva gripei porcine, de ce nu au făcut mai întâi 15 ani de teste? Aceștia sunt cei care cer pentru plantele noastre medicinale 15 ani de teste europene „
Şi dacă a venit vorba de siguranță, să vedem care este siguranța medicamentelor. Există și specialiști sinceri; ei au ajuns la următoarea concluzie: „Nu există medicament «sigur». Toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient… există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect.”[3]
Cei de la Consiliul Europei batjocoresc tradiția noastră de 2000 de ani, zicând că „tradiția îndelungată nu exclude posibilitatea existenței unor îndoieli cu privire la siguranța produsului şi prin urmare, autoritățile competente trebuie să aibă dreptul de a solicita toate datele necesare pentru evaluarea inocuităÂții acestuia”. Suntem mințiți în față: „Aspectul calității produsului medicamentos este independent de folosirea tradițională a acestuia, de aceea, nu trebuie să se facă nicio derogare de la testele fizico-chimice, biologice şi microbiologice necesare. Produsele trebuie să respecte standardele de calitate prevăzute în monografiile farmacopeilor europene”[4].
Aceștia sunt cei care pun pe piață medicamentele otrăvitoare. Ştiați că cele mai multe medicamente produc și agravează tocmai acele boli pentru tratarea cărora se prescriu? De exemplu:
AZT este recomandat de sistemul oficial pentru tratamentul bolnavilor de SIDA. Cercetările ştiințifice serioase au arătat însă că AZT slăbeşte sistemul imunitar, grăbind astfel decesul bolnavilor de SIDA[5].
Fosamax este prezentat ca medicament contra osteoporozei și recomandat pentru prevenirea fracturilor la persoanele în vârstă. În realitate, el provoacă osteonecroză (moartea și dezintegrarea țesutului osos), crescând riscul de fractură[6].
Nexium este prescris pentru tratarea gastritei și a ulcerului gastric. În realitate, el provoacă: gastrită, ulcer gastric, ulcer esofagian, hemoÂragie digestivă[7].
Thalidomida a fost recomandată în mod deosebit pentru liniștirea femeilor gravide. De ce tocmai pentru femeile gravide? Deoarece provoacă malformații congenitale grave la copii ale căror mame folosesc acest „medicament”[8].
Paracetamolul este recomandat pentru tratarea virozelor. În realitate, el cauzează slăbirea sistemului imunitar. Dintre efectele negative ale paracetamolului menționăm: encefalopatie, tulburări de coagulare a sângeÂlui, disÂfuncții renale, pancreatită, miocardită, diminuarea auzului, greață, dureri de stomac, lipsa poftei de mâncare, icter, hipernatremie, hipofosfatemie, hipoglicemie[9].
Stilbestrolul a fost administrat femeilor gravide, considerându-se că acesta ar reduce riscul de complicații ale sarcinii. S-a dovedit însă că provoacă o tumoră rară vaginală la femeile tinere care au fost expuse la acest medicament; în plus, este teratogen (produce malformații congenitale). Prin urmare, nu previne complicațiile sarcinii, ci le produce[10].
Nu vi se pare interesant? Şi cei care promoÂvează aceste medicamente fac mare gălăgie pentru ca plantele noastre medicinale să fie testate 15 ani, ca nu cumva să dăuneze cuiva „
În ceea ce privește hrana, am ajuns să consumăm chimicale și organisme modificate genetic. Semințe românești nu prea mai avem. Astăzi, în România, cu 4 milioane de hectare de teren necultivate si jumătate din stațiunile de cercetare în faliment, gogoșarii, roșiile si castraveții din sere sunt din sămânță turcească sau olandeză.[11]
Înaintașii noștri foloseau drept îngrășământ, gunoiul de grajd. Acesta este un îngrășământ complet, deoarece conține elementele necesare plantelor, ca: azot, fosfor, potasiu, calciu și numeroase microelemente. Avantajele folosirii gunoiului de grajd sunt:
-Â mărește permeabilitatea solurilor argiloase;
-Â mărește capacitatea solurilor nisipoase de a reține apa;
-Â afânează și încălzește solurile reci;
-Â corectează reacția acidă a solului prin conținutul mare în substanțe alcaline;
- sporește conținutul în humus și îmbuÂnăÂtățește structura solului;
-Â este sursă de energie pentru microÂorganismele utile din sol;
-Â este un îngrășământ universal (pentru toate plantele);
-Â are un efect îndelungat, fapt care permite aplicarea o dată la 3-4 ani.[12]
România a fost atât de bogată în hrană vegetală, încât aveam posibilitatea de a exporta. Belșugul de roade era uimitor pentru străini. Şi aceasta, fără a folosi chimicale. În Descrierea Moldovei, domnitorul și savantul Dimitrie Cantemir (1673-1723) notează următoarele: „Înălțimile sunt aici acoperite cu copaci și alți pomi cu roade, care cresc peste tot de la sine și care, în alte țări, trebuie sădiți de mâna omului.”[13] „Câmpiile Moldovei, lăudate pentru rodnicia lor atât de scriitorii vechi, cât și de cei mai noi, întrec cu mult bogăția munților, despre care am vorbit până acum. Cele așezate în mijlocul ținuturilor despărțite prin munții și râurile Moldovei dau hrană tuturora, minunând pe oricine „Prisosul de poame este atât de mare, încât leșii, când năvăleau pe vremuri în Moldova, socoteau că nu e nevoie să își aducă merinde, fiindcă poamele, de care țara are din belșug îndestulau toată oastea”[14].
În locul gunoiului de grajd se folosesc astăzi îngrășăminte chimice periculoase. Aceste chimicale ajung în hrana noastră. Alte chimicale periculoase sunt folosite ca pesticide, în loc să se combată dăunătorii prin mecanisme ecoÂlogice (care utilizează prădători ai dăunăÂtorilor) și prin capcane cu feromoni. Există monografii excelente pe această temă. De ce sunt trecute sub tăcere? Cine sunt cei inteÂresați de promovarea pesticidelor și de îmbolnăvirea populației? Cine sunt cei care produc organisme modificate genetic și cu ce scop? Cine sunt cei care se pregătesc să interzică plantele medicinale, astfel încât să nu mai avem metode naturale de vindecare? La astfel de întrebări veți găsi răspuns în această carte.
[1] Directiva Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene din 31 martie 2004 referitoare la produsele medicamentoase tradiționale din plante. http://badpolitics.ro/wp-content/uploads/2010/11/dir_2004_24_ro.pdf
[2] Ibidem.
[4] Ibidem.
[5] Dr. Louis de Brouwer, Mafia farmaceutică şi agro-alimentară, Ed. Excalibur, Bucureşti, 2007, p. 232-236.
[6]1http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/24/osteoporosis-drugs-linked-to-cancer-risk.aspx, http://web.me.com/stevescrutton/Banned_Pharma_Drugs/Fosamax.html
[7]http://web.me.com/stevescrutton/Banned_Pharma_Drugs/Nexium.html http://drugs.com/sfx/nexium-side-effects.html, http://rense.com/general76/nexium.htm.
[9] http://drugs.com/paracetamol.html
http://farmamed.ro/informatii_pentru_sanatatea_ta/bine_de_stiut/paracetamolul_un_pericol.html
http://unica.ro/detalii/articole/paracetamolul-toxic-pentru-ficat.html?tx_felogin_pi1[forgot]=1
http://liverhelp.ro/medicamentele-care-iti-ameninta-ficatul/
http://inchem.org/documents/antidote/antidote/ant03.htm#SectionNumber:1.2
[10] http://sciencebase.com/science-blog/diethyl-stilbestrol-des.html
http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/stilbestrol
[12] cf. Prof. dr. docent Chiril Popescu, Conf. Dr. ing. Aurel Olteanu, Şef de lucrări ing. Stela Duvlea, Agrofitotehnie, Ed. Didactică și Pedagogică, București, 1983, p. 25-26.
[13] Dimitrie Cantemir, Descrierea Moldovei, Ed. Tineretului, 1965, p. 81.
[14] Ibidem, p. 85-86.
se poate de gasit vre-o versiune e a cartii?
Natura si omul sunt in legatura stransa de la Dumnezeu. Am mai spus-o si o mai spun de fiecare data cand am ocazia: tot ce este pe Pamant este intr-un echilibru perfect cu omul, din pacate, noi, mai precis, ei, strica tot echilibrul asta. Uneori am senzatia ca exista o mega organizatie impotriva omenirii. In loc ca noi sa-i fim recunoscatori naturii si la randul ei sa ne ajuta in continuare, ne intoarcem impotriva ei, in toate modurile posibile. Trist !
Foarte interesant articol, multumesc pentru postare, cu Dumnezeu Inainte !