Sa ne rugam pentru rugatorul nostru, Parintele Justin

Multumita rugaciunilor credinciosilor, starea Parintelui Iustin este mult mai buna. Astazi, 7 Aprilie 2010, este deja a doua zi cind nu mai are oscilatii de temperatura si medicii confirma ca reactioneaza foarte bine la medicatia pe care i-au prescris-o. Cu ajutorul lui Dumnezeu, in citeva zile Parintele Iustin se va intoarce din nou acasa, asa cum a promis. Textul de mai jos este alcatuit de parintii din manastire pentru credinciosii care intreaba ce poate face fiecare din noi pentru a ajuta in situatia de fata.

Iubiti ucenici ai Parintelui Justin Parvu,

Cu totii suntem ingrijorati de starea sanatatii Parintelui nostru iubit. Stim ca sunt multe persoane in intreaga tara sau in afara granitelor care ar vrea sa faca ceva sa-l ajute. S-ar cuveni deci sa facem si noi o mica jertfa pentru dansul asa cum si el o viata intreaga s-a jertfit pentru neamul nostru romanesc si pentru fiecare dintre noi in parte.

Credem cu toata convingerea in cuvintele Mantuitorului redate de Sfantul Apostol si Evanghelist Matei in cap. 18: Daca doi dintre voi se vor invoi pe pamant in privinta unui lucru pe care il vor cere, se va da lor de la Tatal Meu, Care este in ceruri. Ca unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor (Matei 18, 19-20).

Pentru aceea sa ne invoim si noi sa facem o mica rugaciune cu totii pentru sanatatea sufleteasca si trupeasca a Parintelui nostru Justin. Sa ne intalnim cu totii in rugaciune, indiferent de locul unde ne aflam si sa cerem mila lui Dumnezeu. Intalnirea aceasta, in duh, ne-am gandit sa o facem in fiecare zi la ora 2100(ora Bucurestiului), citind primul Paraclis al Maicii Domnului, iar la sfarsit sa adaugam si rugaciunea de intelegere de mai jos:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu ai spus cu preacinstitele Tale buze: Daca doi dintre voi se vor invoi pe pamant in privinta unui lucru pe care il vor cere, se va da lor de catre Tatal Meu, Care este in ceruri. Ca unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor. Neschimbate sunt cuvintele Tale, Doamne, fara de margini esti in iubirea Ta fata de oameni, iar milostivirea Ta nu are sfarsit.

Pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor Sfintilor, Bunule, nu trece cu vederea rugaciunile robilor Tai, pe care dupa porunca Ta le facem pentru Parintele Justin, ci le plineste pe ele, daruindu-i sanatate, mantuire si indelungare de zile.

Iar cine vrea sa mai adauge si alte rugaciuni sa nu pregete. Fiecare sa se roage dupa puterea si dragostea sa, si dupa timpul ce-l are la dispozitie: unul 5 minute, altul 15, altul o ora, iar altul chiar si un minut.

Obstea Manastirii Petru Voda,

Miercurea Luminata, 7 aprilie 2010

Despre rugaciune

Toate cuvintele Sfintei Scripturi sunt patrunzatoare in suflet, dar cu deosebita simtire eu inteleg cuvintele spuse de Mantuitorul: Unde sunt doi sau trei adunati in numele meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor (Matei 18, 20).

Exista o frumoasa rugaciune, o rugaciune adanc patrunzatoare, aparuta dupa cat se pare in secolul XVI, dar care nu este introdusa in nici un Ceaslov, in popor se mai numeste Rugaciune de intelegere.

Exista mai multe predanii despre alcatuirea acestei rugaciuni, dar eu cred ca aceasta rugaciune se afla in sufletele multor dreptcredinciosi crestini.

Cuvintele esentiale sunt luate din Sfanta Evanghelie.

De regula, la vreme de necazuri, mai multi drept credinciosi se inteleg sa citeasca in acelasi timp aceasta rugaciune catre Domnul pentru vindecarea unui bolnav, ca sa Se milostiveasca de cel cazut in pacat, pentru scaparea ostasilor care lupta sau pentru slobozirea celor intemnitati.

Cei care s-au invoit sa se roage astfel se pot afla in diferite orase sau case, dar rugaciunea o citesc toti in acelasi timp, dimineata, ziua sau seara.

Multi stiu aceasta rugaciune, dar eu o voi citi:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu ai spus cu preacinstitele Tale buze: Daca doi dintre voi se vor invoi pe pamant in privinta unui lucru pe care il vor cere, se va da lor de catre Tatal Meu, Care este in ceruri. Ca unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor. Neschimbate sunt cuvintele Tale, Doamne, fara de margini esti in iubirea Ta fata de oameni, iar milostivirea Ta nu are sfarsit.

Noi, robii Tai (numele celor care se roaga), conform intelegerii ne rugam pentru robii Tai (numele celor din suferinta, sau pentru inlaturarea unei nenorociri) pe care ajuta-i, Doamne.

Parintele Arsenie, Acuzatul ZEK-18376, Un Sfant in lagarele comuniste,

Ed. Egumenita, 2009, pp. 430-431

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura