Rugaciunea care tamaduieste un parinte si un popor

Hristos a inviat!

In numele Parintelui Justin, avem bucuria sa transmitem in primul rind multumirea pe care sfintia sa o adreseaza tuturor credinciosilor care ii sint alaturi. Ca raspuns la dragostea lor fata de sfintia sa, isi doreste ca toti fiii Bisericii sa isi indrepte rugaciunile catre unitatea dreptei credinte si a Sfintei noastre mame, Biserica Ortodoxa, Mireasa lui Hristos Dumnezeul nostru. Sfintia sa subliniaza importanta rugaciunii acum mai mult ca oricind, si, ca o noua incredintare pe care o are in urma ultimelor luni in care in rugaciunile sfintiei sale au primit raspuns de la Mintuitorul Hristos, marturiseste ca singura putere, tarie, arma, frumusete, bogatie, cinste, mingiiere, odihna, cunoastere, nadejde, dragoste, intelegere, singurul sens si singura biruinta se pot regasi prin RUGACIUNE.

Asadar indeamna, incepind intii cu sine, apoi continuind cu toti cei peste 200 de ucenici si ucenice din manastirile intemeiate la Petru Voda, si impreuna cu toti crestinii ortodocsi, la o rugaciune sincera, neincetata, din toata inima, cu nadejde, zdrobire si pocainta, o rugaciune cu duhul aprins de dorul de Dumnezeu, care va restabili sufletul crestin in legatura lui cu Dumnezeu, si care va da Bisericii puterea de a trece orice incercare, mai ales in pragul schimbarilor prin care trece omenirea, atit in plan spiritual, cit si material. Parintele regreta ca nu a vorbit mai mult credinciosilor despre aceste lucruri in anii din urma, fiind in slujba iubirii de Dumnezeu si de om cu toate puterile sale, lucru care de altfel i-a si adus slabiciunea trupeasca, insa nadajduind ca daca Domnul va ingadui, o va face de acum inainte, cu putere duhovniceasca asteptind sa lupte cu puterile intunericului in care se scufunda aceasta lume tot mai mult, prin rugaciune impreuna cu fiii Sfintei noastre Biserici, caci intr-o lume tulburata de indoiala si de multe rataciri, a avea arma Crucii, arma Iubirii, si pavaza luminii a-tot-biruitoare este, prin maretia Darului, un prilej neincetat de smerenie in fata Celui Prea-inalt, Care ni le-a daruit intru mintuire si indumnezeirea omului.

In perioada spitalizarii, parintele Justin a primit vizita a trei arhierei: IPS Teofan, IPS Bartolomeu, PS Vasile, carora le-a cerut rugaciunea si binecuvintarea. Acesta e un motiv in plus sa taca cei care, rau-intentionati, vor sa conteste supunerea si apartenenta sfintiei sale la rinduiala Bisericii Ortodoxe, prin sobornicitatea si arhieria intemeiata de Dumnezeu. Le multumim si noi pe aceasta cale ierarhilor nostri, care l-au bucurat pe parintele staret cu cuvintele si cu efortul lor de a-l vizita, si le cerem la rindul nostru rugaciunile.

De asemenea isi cere iertare pentru osteneala plina de grija si de dragoste ce au dovedit-o aceia care au strabatut tara pina la spitalul clujean unde este internat, ca sa il viziteze, fiindca nu i-a putut primi din cauza starii de sanatate, in acele zile neputind nici sa spuna vreun cuvint, nici sa se miste. Intr-atit il secatuisera boala si tratamentele, incit, desi isi dorea sa primeasca, nu avea putere trupeasca, rugind sa-i fie iertata neputinta. Parintele primeste gindul si efortul tuturor cu toata dragostea sfintiei sale, pe care atit de bine o cunoastem si o vedem mereu mai trainica. Acum, ca se simte mult mai bine, medicii, impreuna cu Parintele si cu cei citiva ucenici pe care Parintele insusi i-a ales ca sa-l ingrijeasca si sa-l vegheze neincetat (si care isi implinesc datoria crestineasca si ascultarea cu multa jertfelnicie), discuta despre momentul optim cind sfintia sa se va putea reintoarce la manastire, precum isi doreste, si dupa cum se va dovedi a fi cel mai prudent pentru starea sa, preconizindu-se ca externarea va fi foarte curind. Cind va fi posibil, Arhimandritul Justin va adresa in mod direct credinciosilor cuvintele sale pe care le asteptam cu dragoste.

Ne dorim ca polemicile daunatoare pe ton necrestinesc al unor comentarii din ultimele zile sa inceteze, luminate de bucuria acestor vesti. In duh de fratietate, ne vom ruga cu mai multa tarie Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului ca toate contradictiile, temerile, suspiciunile si orice gind, stare si cuvinte rele, sa se stinga, si sa piara orice vrajmasie, in numele Invierii lui Hristos, la care sintem chemati in fiecare clipa sa cinam cu Domnul Pacii.

Sa multumim Domnului pentru aceasta binecuvintata cu adevarat revenire a staretului nostru iubit, un dar nemeritat pentru noi toti, in aceste zile incercate, iar pentru sfintia sa o bucurie de a lucra si mai adinc lucrarea Duhului Sfint in care sa ne intilnim cu totii, acum si in vesnicie. Amin.

Manastirea Petru Voda

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, unde maicile se silesc să le îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

1 thoughts on “Rugaciunea care tamaduieste un parinte si un popor

  1. cosmin says:

    Hristos a inviat.!
    Iata ca in aceste momente grele, fara exagerare, mai exista inca sansa unei reveniri.
    Sa ne dea Dumnezeu sansa sa avem timp sa ne mai pregatim.
    Sanatate Parintelui Justin.
    Pentru ca noi, cei intunecati la minte, sa ii auzim cuvantul cu inima si sa facem asa cum se cuvine.
    In setea de cuvant duhovnicesc, nu odata ne-am hranit , datorita orbirii noastre, si cu otrava. Mai ales pe internet. Mai poate fi socotit acest mediu util cand vedem infruntarile de pe bloguri? In lipsa acuta de cuvant preotesc-cu cateva exceptii- potrivit vremii noastre, multi ne-am folosit de ce scria acolo,. Se vede ca am gresit , cautand inca odata ineditul, facilul.
    Sa ne dea Dumnezeu rabdarea rugaciunii si discernamant.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura