Sa ne traiti intru multi ani, Parinte Justin!

Astazi, 10 februarie 2010, Parintele Justin implineste 91 de ani. Unii dintre noi poate credeam ca nu vom mai avea prilejul si bucuria sa-l felicitam pe parintele si sa-i uram un inca La multi ani! Pentru aceasta multumim Domnului ca ne-a invrednicit pe noi, ucenicii putin ravnitori si ascultatori, sa ne mai desfatam inca de binecuvantarile si dragostea parinteasca a marelui nostru duhovnic.

De la anul care a trecut si pana acum, Parintele Justin a parcurs o perioada nu tare usoara, in care s-a aratat ca sfintia sa ramane nu numai un luptator impotriva comunismului ateist, dar si impotriva capitalismului newage-ist, care printr-o aparenta libertate iluzorie, ne restrange de fapt si mai mult puterea libertatii cu care ne-a inzestrat Dumnezeu. Putini au avut insa curajul sa il urmeze in aceasta lupta impotriva unui sistem antihristic, ce ne aduce cipuri si peceti impotriva invataturii noastre ortodoxe si lepadari de tot felul, mai mult sau mai putin constientizate. Aceasta mahnire credem noi ca i-a ramas inca in suflet Parintelui Justin si de aceea am convingerea ca o atitudine mai curajoasa si mai solidara din partea noastra, si cu precadere a preotilor, de la care Parintele avea mai multe pretentii, cu siguranta i-ar reda intru totul sanatatea, inca subreda acum, si dorinta de a mai trai inca zece ani alaturi de noi.

Pentru ca, la urma urmei, pentru cine ar mai vorbi? Pentru un neam surd si mut, care isi astupa urechile la glasul duhovnicilor lui? Daca nici rugaciunile si mijlocirile catre Domnul ale unui mare duhovnic nu ne izbaveste de acest duh mut si surd, atunci cand ne vom slobozi?

De 10 februarie, Sfantul Haralambie a cerut poate de la Domnul pentru neamul romanesc doi mari duhovnici, aparatori ai Ortodoxiei, Parintele Justin Parvu si Parintele Ioanichie Balan, care sa ne fie sprijin si mijlocitori pentru nevrednicia noastra. Sa nu ni se para putin lucru aceasta. Sa urmam asadar vietuirii si credintei lor, ca sa nu ne osandim si mai mult inaintea Judecatii lui Hristos!

a consemnat Monahia Fotini

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

One thought on “Sa ne traiti intru multi ani, Parinte Justin!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura