Dacă dorim o Românie liberă de dictatura ideologiei de gen, dacă dorim o Românie ce se întemeiază pe credința în Dumnezeu și principiile familiei creștine, este momentul, mai mult ca oricând, să votăm. Vedem cum mai toate statele din jurul nostru, inclusiv cele ortodoxe, își pierd autonomia credinței și a tradiției normalității. Nu ne opunem modernismului și niciunei minorități, dar nu putem accepta dictatura unei minorități, doar de dragul de a se simți acceptată. Normalitatea, credința și tradiția nu trebuie să fie în niciun fel subjugate, ci să se manifeste liber, în limitele moralității unui stat democratic. DE CE ESTE IMPORTANT SĂ VOTĂM?
Astfel, în contextul alegerilor prezidențiale din acest weekend, facem și noi aceleași recomandări pe care site-ul oficial al Patriarhiei Române le adresează tuturor românilor. Anume, să votăm un președinte ce se silește și este capabil să-și însușească următoarele calități și prerogative:
-manifestarea credinței în Dumnezeu și a responsabilității față de comunitate
-apărarea libertății religioase și susținerea activităților spirituale și sociale ale Bisericii
-respectul pentru persoana umană și promovarea culturii vieții
-promovarea unei educații naționale integrale, care îmbină cunoașterea intelectuală cu formarea morală și spirituală
-diminuarea sărăciei, dezvoltarea economică și creșterea demografică a României
mai multe indicații, aflați pe canalul basilica
De asemenea indicații folositoare în acest sens, puteți găsi pe site-ul chilieathonita
A vota inseamna din nefericire a legitima un sistem corupt si ilegitim, care de 35 de ani a aruncat vietile romanilor in minciuna, necinstire de Dummnezeu si deznadejde.
NU legitimati minciuna, oricine traieste in minciuna o iubeste si n-a primit dragostea adevarului ca sa fie mantuit. Locul mincinosilor este in iazul cu foc care arde cu pucioasa
Sfântul Paisie Aghioritul a fost și el întrebat odată, înainte de alegeri, cum să voteze cineva. El a spus: „Votați-l pe cel care credeți că este cel mai bun; pe cel care îl iubește pe Dumnezeu și țara noastră”. Întotdeauna însă i se dădea același răspuns: „Toți sunt la fel, părinte”. Atunci a adăugat sfântul:
„Ei bine, uitați-vă. Toți măslinii sunt la fel; toți sunt afectați de aceeași boală numită dakos (e vorba de un parazit, musca măslinului sau Bactrocera oleae, pentru curioși). Cu toate acestea, unii sunt afectați 100% de ea, alții 80%, iar alții 50%. Cum avem nevoie de măslini, trebuie să-i căutăm pe cei care sunt afectați cel mai puțin. Când mergem la vot, trebuie să avem mereu în vedere două lucruri: a) cât de mult îl iubește candidatul pe Dumnezeu și este astfel un membru conștient al Bisericii și b) cât de mult își iubește țara și se ocupă doar de interesele ei, nu de ale sale. Dacă cineva folosește un alt criteriu pentru a vota, acționează din interese proprii și nu se comportă ca un adevărat creștin. Mai târziu, dreptatea divină îl va face să plătească pentru greșeala sa”.