MIHAIL NEAMȚU – UN ADEVĂR CRUNT DESPRE ROMÂNIA

Mai avem curajul și capacitatea să distingem adevăratele probleme profunde ale României? Dacă majoritatea candidaților, înainte de alegeri, promit marea cu sarea, Mihail Neamțu are curajul să expună adevăratele probleme ale României. Suntem dispuși să le îndreptăm? Este greu să mai nădăjduiești că nu este o întrebare retorică… MIHAIL NEAMȚU – UN ADEVĂR CRUNT DESPRE ROMÂNIA

Adevăr și minciună

Construim stadioane, dar n-avem fotbal. Mărim salariile aristocrației bugetare care muncește, cu greu, trei zile pe săptămână. Plătim subvenții unor partide-sistem, adică exact celor care au depopulat țara. Iubim tinerețea, dar o condamnăm la sărăcie. Avem o Românie educată, dar plină cu înjurături, flegme și manele.
Pregătim ingineri și medici, mai ales pentru Franța, Anglia sau Germania. Avem mulți doctori în teologie, dar puțini tămăduitori de suflete. Ne declarăm conservatori și, totuși, ne place tripleta Soros, Clinton, Biden… Ne spunem oameni de dreapta, dar socotim libertatea un moft conspiraționist. Iubim Moldova lui Ștefan, însă unionismul ni se pare cam exagerat.
Suntem majoritar ortodocși, dar crâșma sau bufetul sunt mai importante ca biserica ori școala. Ne socotim creștini, dar sfâșiem cămașa lui Hristos.
Asfaltăm sate fără țărani. Digitalizăm gimnazii fără elevi. Modernizăm șine fără trenuri, locomotive fără mecanici. Ne socotim Grădina Maicii Domnului, dar am devenit paradisul industriei videochat. Părem, uneori, o poveste scrisă la apus de soare.
În jumate de secol, România va fi o amintire frumoasă — țară cu români cărunți, acceptați ca o admirabilă minoritate. Suntem, ca vechii farisei, pietrele de mormânt într-o istorie marginală.
Ne vom face bine doar când vom ieși din minciună. Numai adevărul ne va face liberi.
Notă: Mihail Neamțu este candidat AUR la Europarlamentare
POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura