CE A FĂCUT IISUS HRISTOS ÎN CELE 3 ZILE ÎN MORMÂNT?

Hristos a înviat! Dar până a înviat, cum a petrecut Domnul nostru Iisus Hristos în mormânt? A rămas El în mormânt? Aflați adevărul din tâlcuirea icoanei Învierii lui Hristos, în videoclipul de mai jos. CE A FĂCUT HRISTOS ÎN CELE 3 ZILE ÎN MORMÂNT?

Vizionare plăcută!

 

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

3 thoughts on “CE A FĂCUT IISUS HRISTOS ÎN CELE 3 ZILE ÎN MORMÂNT?

 1. Ciprian says:

  Hristos a înviat!
  Să știți că adevărata icoană a Învierii Domnului nu e aceea în care se arată luând de mână pe toți cei drepți din Vechiul Testament… pentru că de fapt acea Icoană simbolizează ( și chiar este scris deasupra) ” Pogorârea la iad a Mântuitorului și scoaterea drepților… însă aceasta s-a petrecut în Vinerea Mare după ora 15:00 spre vecernia de seară când Domnul ieșind cu sufletul îndumnezeit din trup S-a lăsat înghițit de Iad ( precum zice Sf Grigorie Palama) ca o momeală pentru Satana și astfel mergând în adâncurile iadului i-a slobozit pe cei drepți aflați acolo . Asta e vineri spre seara,iar sâmbătă sfinții Vechiului Testament se odihneau deja în Rai .
  Iar Icoana adevărată reprezentativă Învierii înseamnă că Sufletul Îndumnezeit al lui Iisus S-a unit din nou cu trupul ( care acum.a devenit nepatimitor față de orice lumesc ) , asta înseamnă Învierea, scularea trupului care a fost răstignit, acum.innoit fiind , Trup Nou , așa precum o să fie toți …cu trup duhovnicesc cum zice Sf
  Ap Pavel …
  Deci Icoana Învierii e aceea în care este pictat Domnul înviat cu Trupul înnoit , având semnele cuielor și a coastei străpunse , in stânga și în dreapta cei doi Îngeri , piatra răsturnată, giulgiurile puse jos , și pe Maria Magdalena împreună cu ” cealaltă Marie ” ( Matei ) care este de fapt Maica Domnului aflându-se la picioarele Lui inchinandu-se și cuprinzandu-lle. !

  Durata nu e de trei zile ..căci de vineri ora 15 până Duminică ora 00 nu sunt trei zile ..însă după scriptură e :” a treia zi ” . 🙂
  Întâi Maria Magdalena împreună cu Maica Domnului au fost prima dată la mormânt le când se lumina de ziuă întâi, adică orele miezului de noapte….
  Apoi Maria Magdalena a mai fost la mormânt dis-de -dimineata cu alte mironosițe
  Apoi Maria Magdalena a treia oară a mai fost la mormânt.si încă a patra oară….
  Deci nu așa precum.zic unii că nu i S-a arătat Maicii Domnului….
  Se cuvenea că prima și prima dată să se arate Maicii Sale și chiar să o lase să se atingă de El…caci Ea avea un dor nespus de mult să -L revadă pe Fiul Său iubit înviat, după atâta plângere și tânguială din Vinerea răstignirii, și de aceea cu nerăbdare a așteptat prima oră din ziua a treia, care este la miezul nopții.

 2. Daniela Diaconescu says:

  Hristos a Înviat! Minunată este această descriere a celor multe variante de Icoane reprezentând Învierea Domnului. Binecuvântat fie cine ne-a dăruit această prezentare și celui ce a realizat-o. Doamne ajută tuturor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura