Revista ATITUDINI şi Mănăstirea Paltin Petru-Vodă susţin filmul SCRUM

Filmul SCRUM, în regia lui Andrei Negoiţă Zagorodnâi, spune povestea copiilor abandonaţi din Valea Screzii şi Valea Plopului, două localităţi din judeţul Prahova. Este un proiect în lucru, cu o pronunţată nuanţă socială şi duhovnicească, despre care am avut plăcerea şi onoarea de a afla mai multe în week-end-ul precedent,  cu prilejul aniversării a 100 de ani de la naşterea marelui nostru duhovnic, părintele Justin Pârvu (10 februarie 2019).

Cu acest prilej, regizorul Andrei Negoiţă, cel care a semnat şi omagiul cinematografic adus de Mănăstirea Paltin Petru-Vodă părintelui Justin, „Acum 100 de ani“, a vorbit despre importanţa proiectului nu doar pentru copii şi cei aflaţi în suferinţă, ci şi pentru România.

„SCRUM este un proiect care va schimba vieţi. Va schimba inimi şi sperăm să schimbe şi mentalitatea societăţii româneşti, dar şi percepţia străinilor despre români. Este un film care arată rolul Bisericii atât de marginalizate în ziua de astăzi, în care un preot, Nicolae Tănase, construieşte un sat de adăposturi sociale în Valea Screzii şi un sat în Valea Plopului, dar, poate mai important decât aceste clădiri, construieşte campioni şi oameni care au învins şi înving viaţa şi sistemul.“

Povestea SCRUM a fost preluată, zilele acestea, şi de către BASILICA, agenţia oficială de presă a Patriarhiei Române, vezi: https://basilica.ro/planul-ambitios-al-unui-regizor-pentru-a-sprijini-asezamintele-de-la-valea-plopului-filmul-scrum/

Mai multe detalii despre filmul SCRUM puteţi afla la adresa www.scrumfilmul.ro, acolo unde puteţi şi dona pentru peliculă. Foarte important, 25% din încasările viitorului film vor ajunge la copiii din Valea Screzii.

Alternativ, puteţi dona pentru SCRUM în contul:

Asociaţia 7 Cuvinte

BANCĂ: RAIFFEISEN BANK

IBAN: RO41RZBR0000060019249014

Revista Atitudini şi Mănăstirea Paltin Petru-Vodă se alătură sprijinitorilor acestui film de profundă substanţă şi trăire ortodoxă.

Puteţi urmări teaser-ul SCRUM mai jos:

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura