Pr. Mihai-Andrei Aldea: De ce este necesar să mergem la acest Referendum?

Pr. Mihai-Andrei Aldea: Să impunem politicienilor, prin votul nostru la Referendum, voinţa poporului!

Cei care nu sprijină căsnicia şi familia îşi trădează părinţii şi bunicii, străbunicii şi toţi strămoşii

Binecuvântați, Părinte! În curând cetăţenii României vor vota prin Referendum dacă sunt sau nu de acord cu precizarea în Constituție că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, iar nu pe persoane de același sex, așa cum se întâmplă în alte state unde sunt posibile căsătoriile gay. Considerați acest Referendum necesar?

Dumnezeu să fie cu noi! Este bună întrebarea: „Este acest Referendum necesar?”. Dacă vrem ca poporul să aibă puterea în această ţară, da, este absolut necesar. De prea multă vreme legile se fac ignorându-se voia poporului, valorile poporului, credinţa poporului. Acum putem să punem început bun. Să impunem politicienilor, prin votul nostru la Referendum, voinţa poporului! Şi ce poate fi mai important decât căsnicia, familia? De aici porneşte toată viaţa omului: din căsnicie, din familie. De aici începem. Şi de cum este familia, ţine foarte mult toată viaţa noastră. Deci este minunat să începem recuperarea puterii poporului de la căsnicie şi familie.

De ce este necesară modificarea Constituţiei? Sunt unele voci care spun că ea ar fi inutilă, de vreme ce este prevăzută deja în Codul Civil.

Aici este o neînţelegere ciudată. Toți am văzut de multe ori, legi date după cheful, interesul ori prostia unor politicieni. De la dementa lege antilegionară până la tot ce s-a făcut pentru impunerea cardului de sănătate ori a documentelor cu cip. Codul Penal a fost schimbat peste noapte şi de Guvernul Cioloş, şi de Guvernul Ponta, ca să dăm doar două exemple. La fel poate să fie schimbat peste noapte şi Codul Civil. De fapt, la fel a fost schimbat în Franţa, tot peste noapte. Şi milioane de francezi ieşiţi în stradă nu au putut îndrepta lucrurile. Cea mai puternică garanţie a respectării voinţei poporului o avem în îndreptarea Constituţiei. De aceea votăm pe 6-7 Octombrie! Pentru ca voinţa poporului să fie înscrisă în Constituţie, să nu fie la mâna politicienilor, să nu poată fi anulată după cheremurile lor!

Unii se tem să meargă la vot, deoarece sunt manipulați prin canalele media că acest Referendum ar fi confiscat de PSD şi că prin răspunsul la întrebarea, confuză pentru mulţi de pe buletinul de vot, ar acredita în vreun fel PSD-ul. Are această manipulare vreun temei real? Este motivată teama oamenilor de a nu veni la vot?

Referendumul este al poporului, este al milioanelor de români care au semnat pentru el, au muncit pentru el, au luptat pentru el. Referendumul este al poporului care îşi iubeşte casa părintească, al poporului care ştie ce înseamnă mamă şi tată, care nu scuipă pe tradiţie, aşa cum o fac unii politicieni modernişti. Faptul că un partid politic, aflat la putere, organizează Referendumul este o datorie legală a acestui partid. Nu este un merit, iar dacă unii fac din asta un merit, ţine doar de politicianism. Însă orice partid ar fi fost la putere, ar fi încercat să îşi scoată capital electoral din respectarea legii. Pentru că organizarea Referendumului este impusă de lege şi trebuie respectată. Mai ruşinos este că Guvernul Cioloş nu a respectat legea, amânând nejustificat Referendumul, că Guvernul Ponta – tot guvern PSD – a tot amânat Referendumul, că următoarele guverne au tot amânat, până acum, Referendumul. De multă vreme trebuia făcut, subliniez aceasta în cazul în care cineva se laudă că în sfârşit face Referendumul pe care era obligat de mult să îl facă… Este o situaţie ridicolă, care arată cât de puţin ne cunoaştem drepturile şi îndatoririle, cât de mult au preluat politicienii puterea care trebuie să fie a poporului.

În ceea ce priveşte întrebarea de pe buletinul de vot, ea nu este formulată de PSD. Ea ţine de lege. Iar legea, ca să nu se poată lăsa loc de politicianism, prevede o formă standard, în doi paşi. Primul pas este votarea în Parlament a legii de modificare a Constituţiei, în conformitate cu cererea poporului. Deci Parlamentul a votat o lege prin care se schimbă textul Constituţiei, după cum s-a cerut de cele trei milioane de oameni care au semnat pentru Referendum. Dar această lege de corectare a Constituţiei intră în vigoare doar dacă poporul votează la Referendum. Dacă şapte sau opt milioane de români votează DA pe 6 şi 7 Octombrie 2018, vor scrie istorie! Pentru că din clipa în care se validează votul lor, legea se aplică şi Constituţia primeşte forma dorită de popor!

Deci, dacă vrem ca puterea să fie a poporului, dacă vrem să înfrângem politicianismele, mergem şi votăm DA!

Alții se tem că prin acest tip de legi, considerate de ei tradiţionaliste şi demodate, riscăm să ne depărtăm de Uniunea Europeană şi să ne îndreptăm spre Rusia, aruncând România cu 50 de ani în urmă.

E de râs şi de plâns totodată! În primul rând noi trebuie să fim noi înşine! Pe noi trebuie să ne punem pe primul loc, nu pe alţii! Românii sunt pe primul loc, nu ţări sau puteri străine! Iar cei care nu ne acceptă aşa cum suntem ne sunt duşmani! Eu nu sunt nici cu Rusia, nici cu Uniunea Europeană, nici cu SUA, nici cu Marte sau Venus ori alţi străini, de oriunde ar fi! Eu sunt cu românii şi cu România! România trebuie să fie a românilor, nu a unei puteri străine, oricare ar fi ea! Iar noi ştim să ne iubim tatăl şi mama, noi ştim să ne iubim familia, noi ştim să ne iubim casa părintească, bunicii şi străbunii! Sunt valorile noastre! Şi dacă alţii vor să ne impună alte valori, să le rămână în gât! Ne-am bătut cu ruşii, ne-am bătut cu americanii, ne-am bătut cu germanii, ne-am bătut cu turcii… şi ne-am înţeles cu toţi când ne-au respectat! Noi nu vrem război, dar nici nu o să îngăduim la nesfârşit să ni se atace casele şi familiile, ceea ce se face azi, de fapt, de trei decenii încoace, pe toate planurile. Şi pentru ce? Pentru că se pretinde de către agenţi străini, din ONG-uri finanţate de grupuri anticreştine şi antiromâneşti, că „aşa este european?”. Şi dacă ar fi aşa, tot nu acceptăm! Pentru că întâi suntem români, abia apoi europeni. Întâi a fost România, şi doar apoi Uniunea Europeană. Dar! Mai mult decât atât, nici Uniunea Europeană nu este aşa cum o pretind aceşti agenţi străini!

În Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care este baza Uniunii Europene în privinţa drepturilor omului, se spune clar, alb pe negru, că familia este întemeiată de bărbat şi femeie! Citiţi Articolul 12 şi vedeţi! Deci în realitate această îndreptare a Constituţiei este şi românească şi europeană! Ne-europeni sunt cei care încearcă să schimbe prin manipulare şi forţă acest drept consemnat de atâta vreme şi care stă la baza Uniunii Europene!

De ce este o datorie a creştinului ca el să voteze la acest Referendum?

Pentru că orice creştin este dator să facă binele! Să votăm la acest Referendum este nu doar o datorie creştină, ci şi o datorie naţională simplă. Chiar şi un evoluţionist poate să înţeleagă faptul că fără înmulţire orice specie sau grup de vietăţi se distruge, se nimiceşte, dispare. Un popor care nu ocroteşte căsnicia şi familia este condamnat la extincţie. Cei care nu sprijină căsnicia şi familia sunt ori duşmani ai României, ori trădători. Zic asta cu durere şi răspundere, nu doar ca să spun ceva. Cei care nu sprijină căsnicia şi familia îşi trădează părinţii şi bunicii, străbunicii şi toţi strămoşii. Prin mii şi mii de războaie, de năvăliri, de dezastre naturale, străbunii noştri au păstrat căsnicia şi familia ca pe o floare scumpă, nepreţuită! Iar noi, fără războaie şi năvăliri, să o lăsăm să fie distrusă? De ce, ca să ne dăm moderni? Ca să acoperim lenea noastră, frica unora de a mai avea copii sau familie? Chiar dacă noi nu avem puterea sau curajul, sau poate nu avem prilejul de a avea familie şi copii, tot trebuie să ne facem datoria sfântă de a ajuta căsniciile şi familiile care există ori apar!

Ce poate fi mai creştinesc decât să îţi pui viaţa ta pentru ceilalţi? Iar acum nici măcar nu ni se cere să ne punem viaţa, trebuie doar să punem ştampila DA pe 6-7 Octombrie! Un lucru atât de uşor şi atât de bun!

Ce va însemna pentru România un răspuns favorabil la Referendum şi ce urmări vor fi pentru noi dacă acest Referendum va eșua?

Dacă românii câştigă acest Referendum, dacă înfrâng propaganda antiromânească şi anticreştină care încearcă să oprească votul, au câştigat enorm! În primul rând, ar fi pentru prima dată după Decembrie 1989 când poporul îşi impune voinţa la nivel de lege în faţa corupţiei politice şi administrative! Ar fi primul pas către o democraţie directă, în care poporul să poată să îşi hotărască viitorul, să poată rupe circuitul corupţiei şi oprimării! În al doilea rând, ar fi un pas uriaş în ocrotirea căsniciei şi familiei. În clipa în care Constituţia prevede faptul că o căsnicie este între un bărbat şi o femeie putem să cerem şi să impunem politicienilor să asigure respectarea acestei prevederi! Asta înseamnă să asigure cadrul legal, administrativ şi economic pentru ca familiile să fie împreună, astfel încât copiii să aibă şi tată şi mamă alături de ei, nu rătăcind pe aiurea, nu muncind ca robii în ţări străine. Este o pârghie prin care se deschide un nou front de luptă în apărarea poporului, în apărarea caselor românilor, în apărarea copiilor şi viitorului românilor. În al treilea rând, se deschide poarta către alte schimbări în bine ale Constituţiei şi legilor ţării. Românii care au câştigat Referendumul vor putea lupta cu mai multă încredere şi pricepere pentru viitorul nostru al tuturor. Avem doar de câştigat dacă votăm DA pe 6-7 Octombrie.

Dacă Referendumul nu trece, dacă va câştiga manipularea cu boicotul, poporul a pierdut puterea. Ar însemna că a pierdut prilejul de a-şi impune voinţa în faţa clasei politice, ar dovedi că este în puterea manipulatorilor, că nu are voinţă proprie. Ar însemna că îşi lasă căsnicia şi familia la mila clasei politice – milă care nu există – şi a activiştilor străini care deja au distrus căsnicia şi familia în foarte multe ţări. Ar însemna că şi-au abandonat strămoşii, bunicii, părinţii şi copiii. Şi ar fi deschiderea porţilor pentru persecutarea sistematică şi pe scară naţională a tuturor creştinilor, a tuturor oamenilor normali.

Desigur, adevăraţii creştini vor merge mai departe, oricare ar fi prigoanele. Dar vor merge prin suferinţe inutile, care pot fi evitate printr-un simplu DA pe 6-7 Octombrie 2018.

Consideraţi întâmplător faptul că acest Referendum se desfăşoară în anul centenar al unirii românilor?

Omeneşte vorbind, este o întâmplare. De peste trei ani de zile, poporul luptă pentru acest Referendum. Şi, dacă este să fim sinceri şi realişti, pe politicieni prea puţin îi interesează poporul, România, Referendumul sau Centenarul. Pe ei îi interesează puterea. Au acceptat acum să facă Referendumul doar pentru că nu ştiau cum îi va afecta în alegeri, dacă îl amânau până la anul. Şi, bineînţeles, încearcă să scoată din el capital electoral, fie că sunt pro sau contra. Dar dacă pentru ei „s-a întâmplat” aşa, în realitate s-a întâmplat pentru că Dumnezeu a rânduit astfel. Dumnezeu a rânduit ca la o sută de ani de la Marea Unire să putem privi către străbuni şi să le spunem că ne facem şi noi datoria, că le ducem lupta şi moştenirea mai departe. Că aşa cum au muncit şi au luptat ei pentru o viaţă şi unitate românească, pentru o Românie mai puternică, mai mare şi mai bună, la fel facem şi noi. Şi noi suntem astăzi risipiţi, căci mulţi români au fost şi sunt alungaţi departe de locurile natale, chiar peste hotare, mulţi îşi văd casele şi familiile doar de sărbători. Avem şi noi nevoie de unire, iar Referendumul este prilejul să ne unim. De aceea sunt şi atât de speriaţi unii de Referendum, pentru că poate să marcheze trezirea şi unirea Românilor.

Ar trebui să îşi dorească tăria de a-şi urma străbunii. Aceştia au avut curajul să înfrunte Imperii şi să ţină Crucea şi Steagul sus în mijlocul unor încercări cumplite. Au avut curajul să spere atunci când toţi politicienii deznădăjduiseră. Clasa politică – în afară de Regina Maria, de Ferdinand Întregitorul şi de alte câteva nume, puţine – renunţase la speranţă. Dar poporul a crezut în Dumnezeu şi în ajutorul Lui, chiar şi atunci când avea bocancul străin pe grumaz. Şi a câştigat! Dumnezeu le-a dăruit, pentru credinţa şi dăruirea lor, Marea Unire! Deci, să ne dorim să fim asemenea străbunilor! Să ne dorim să avem credinţa şi puterea lor. Să începem recuperarea României din mâinile manipulatorilor, mafioţilor, corupţilor, anti-românilor. Votând pe 6-7 Octombrie pentru căsnicie, pentru familie, facem ceea ce putem noi, Îi dăm lui Dumnezeu puţinul nostru – un vot. Iar El ne va deschide porţile pentru ridicarea României şi reîntregirea noastră.

(Articol în curs de apariție, Revista ATITUDINI, Nr 57, Interviu realizat de m.F.)

 

 

POMELNICE ȘI DONAȚII

Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…

Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, precum și căminul pentru copii – „Acoperământul Maicii Domnului”, unde maicile se silesc să-i îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.

Valoarea donației
Frecvența donației

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la ATITUDINI - Mănăstirea Paltin

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura