Sâmbătă, 21 martie, la schitul Înălţarea Sfintei Cruci din Aiud, va avea loc o slujbă de pomenire a Părintelui Arhimandrit Justin Pârvu şi a tuturor Martirilor şi Mărturisitorilor lui Hristos din temniţele comuniste. Slujba de pomenire va începe cu Sf. Liturghie, la orele 10.00, urmată de Parastasul ce se va oficia în osuarul, unde se află osemintele mucenicilor din Aiud. Evenimentul comemorativ se va încheia cu o agapă frăţească, oferită de un grup de ucenici fideli învăţăturii Părintelui Justin Pârvu.
Este bine cunoscut faptul că Părintele Justin Pârvu este ctitor principal al acestui locaş de rugăciune, înălţat în Râpa Robilor, acolo unde erau aruncate trupurile deţinuţilor, fără cruce şi fără nume, fără dreptul la o slujbă de înmormântare. Aceşti martiri, care au fost osândiţi la moarte nedreaptă de regimul comunist, sunt şi astăzi pentru a doua oară osândiţi de politica românească, fără drept de apel, fără drept de apărare. Să le apărăm onoarea!
Părintele Justin obişuia ca în preajma sărbătorii Bunei Vestiri, să organizeze în fiecare an un parastas de pomenire a acestor sfinţi uitaţi de propriul lor popor, pentru care şi-au vărsat sângele.
Cei care doresc să apere memoria acestor Martiri ai neamului şi ai Bisericii, sunt aşteptaţi să participe cu evlavie la această comemorare.
Acesti martiri au murit fără slujbă, fără lumânare, oare ne vor interzice şi acum dreptul la o slujbă de parastas?
Să ne amintim cuvintele şi îndemnul Părintelui Justin Pârvu faţă de cinstirea acestor martiri:
„M-am bucurat mult de mulţimea credincioşilor noştri, care merg înspre Aiud să-i slăvească pe martiri. Glasul martirilor a chemat pe fiecare să se identifice cu spiritualitatea tineretului acelei generaţii.Aceşti sfinţi ai închisorilor, de la Aiud, Piteşti, Gherla, din toate puşcăriile noastre, formează cea mai măreaţă şi
frumoasă coroană pentru împodobirea ţării noastre înaintea lui Dumnezeu. Ei sunt soluţia grăitoare, numai nu strigă de acolo. Izvorârea sf. mir din osemintele lor, aşa după cum se cunosc minunile acestea, e aşa de grăitoare încât nu ne rămâne decât să le urmăm sfaturile, fapta şi eroismul vieţii lor. Acesta este de fapt un alt mesaj pentru neamul nostru. Aceştia sunt ultimii dintre sfinţii români care izvorăsc mireasmă şi vindecări în toate colţurile lumii – mesajul este să le urmăm viaţa, curajul mărturisirii. Tăcerea este mormântul pe care îl săpăm neamului nostru. Ei vin să ne arate calea”.
POMELNICE ȘI DONAȚII
Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…
Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, unde maicile se silesc să le îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.
Dacă doriți să contribuiți în sprijinul activităților mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, o puteți face folosind formularul de plată de mai jos…
Amintim faptul că mănăstirea noastră deservește activitățile caritabile ale Fundației Justin Pârvu, care deține Azilul pentru bătrâne – ”Sf. Spiridon”, unde maicile se silesc să le îngrijească cu dragoste și rugăciune ca pe Însuși Hristos Domnul.
OFF TOPIC IMPORTANT
https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/03/17/cum-se-explica-aparitia-crucii-lui-baphomet-pe-turlele-unor-biserici-din-romania-radu-iacoboaie-17-martie-2015/
Dacă studiem puțin mai mult istoria templierilor vom descoperi legătura lor cu masoneria și vom înțelege de ce există și astăzi puternicul Ordin al Cavalerilor Templieri, ca ordin masonic (ocult). La început au fost doar 9 cavaleri francezi care au mers în Ierusalim, probabil trimiși de Papă și care au primit dreptul de a stăpâni asupra locului din Ierusalim unde s-a aflat Templul lui Solomon. Coincidență sau nu, tot timp de 9 ani de zile au săpat galerii încercând să descopere presupusa comoară a regelui Solomon, vestit pentru bogăția sa. Nu au admis alături de ei decât pe un conte francez care și-a părăsit propria-i avere, soția și copilul. Și spun unii că ar fi găsit Tablele Legii dăruite lui Moise de Dumnezeu, precum și Giulgiul Mântuitorului (cunoscut azi ca Giulgiul de la Torino).
Pentru reușita lor, credem că Papa a admis și recunoscut fondarea Ordinului Cavalerilor Templieri (inițial se numea Ordinul soldaților săraci ai lui Hristos și ai Templului lui Solomonavea) și le-a dat dreptul să percepeapă taxe de la pelerini la vizitarea locurilor sfinte, să fie ei înșiși scutiți de taxe și să răspundă doar în fața lui. Misiunea lor oficială era să apere locurile sfinte (au luptat alături de cavalerii cruciați) și pe pelerini.
Ei primeau depozite și percepeau o dobândă de circa 10% din valoarea lui. În scurt timp însă ei s-au îmbogățit și în special datorită donațiilor primite și averilor cedate de către cei care intrau în Ordin, ajungând mai târziu să împrumute regi și să dobândească o putere financiară uriașă. Aveau nenumărate proprietăți și afaceri. Construiau biserici și catedrale, fapt pentru care unii i-au numit constructori. Aveau cetăți în mai multe țări și mulți servitori.
Dar motivul principal pentru care au căzut în dizgrația Papei și a regelui Filip al V-lea (cel Frumos) nu era confiscarea abuzivă a averilor lor, precum se spune. Credem că de la bun început templierii au intrat în contact cu urmașii unor caste de evrei (farisei, cărturari, saduchei), din tagma celor care au cerut răstignirea Mântuitorului Iisus Hristos. Și au conceput împreună un plan prin care să submineze lumea catolică și CREȘTINISMUL. Așa a apărut masoneria și nu întâmplător ei se închinau la diavol reprezentat prin Baphomet. Datororită evreilor sioniști au deprins arta mânuirii banului și a întocmirii unor acte de împrumut, a cambiilor, precursoare a cărților de credit din zilele noastre. Și este foarte probabil ca acești evrei să fi fost talmudiști și să se fi întors din regatul khazar, aflat la nord de Marea Caspică și Marea Neagră, unde au fost exilați după anul 70 d.Hr. de împăratul roman, regat care după anul 1100 a fost cucerit de ruși. Într-un anume fel, se poate spune că templierii au fost precursori ai băncilor din zilele noastre.
De fapt crucea lui Baphomet este o cruce anticreștină și satanică chiar prin înfățișare, barând cu două brațe brațul orizontal al Sfintei Cruci, voind s-o anuleze… Nu cred că este o greșeală dacă o numim CRUCEA DIAVOLULUI. Am văzut cât de importantă este dacă este purtată la gât de Maeștri masoni. Prin mesajul simbolic este asemenea crucii întoarse folosite de Papă sub falsul pretext că este crucea Sf. Apostol Petru, care a fost răstignit din smerenie cu capul în jos. Iar prin înfățișare este destul de asemănătoare cu crucea papală, care are două brațe adăugate deasupra brațului orizontal.
Altă întrebare: ce caută și CRUCEA PAPALĂ pe turlele unor biserici ortodoxe? Caz concret: biserica Sf. Vineri din Pitești, restaurată chiar acum cu fonduri europene (contribuția Guvernului României fiind mult mai mică)… Pregătim terenul pentru venirea lui antihrist?!…
Să nu uităm că în anul 2007, la împlinirea a 700 de ani de la arderea pe rug a unor templieri francezi, Papa Ioan Paul al II-lea i-a absolvit de orice vină pe Cavalerii Templieri (masoni), doar pe baza unui act descoperit ,,întâmplător” de profesoara Frale în arhiva Vaticanului… Dar Ordinul Cavalerilor Templieri există în multe țări și astăzi, fiind format din masoni de grad înalt (peste 32) din gruparea ILLUMINATI…
Credem că există o opoziție în rândul catolicilor împotriva ocultei mondiale dar aceasta este tot mai mică și pur formală… Așa se explică unele inovații mai recente la catolici și de ce Papa Francisc (provenit din puternic Ordin masonic al Iezuiților) militează acum pentru Noua Ordine Mondială și acordarea unor drepturi sporite minorităților sexuale…
https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/03/19/un-nou-atac-la-miscarea-legionara-istoricul-mircea-ionescu-quintus-la-realitatea-tv-radu-iacoboaie-19-martie-2015/
https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/03/20/frati-romani-veniti-alaturi-de-noi-sa-marturisim-pentru-viata-si-pentru-hristos/